Ingezonden persbericht


Persverklaring

AMSTERDAM, 14 JANUARI 2010 -- De Nederlandse modeontwerper Edgar Vos is op woensdag 13 januari om circa 14:00 uur Amerikaanse tijd overleden aan een hartaanval tijdens een vakantie in het Amerikaanse Fort Lauderdale. Dit heeft zijn partner vandaag bekend gemaakt. Edgar Vos werd op dinsdag 12 januari opgenomen in het Broward General Medical Centre in Fort Lauderdale met verschijnselen van longontsteking, en is uiteindelijk overleden aan een hartaanval. Edgar Vos is 78 jaar geworden.

Edgar Vos -- de 'keizer' van de Nederlandse modeontwerpers -- wordt algemeen beschouwd als één van de meest succesvolle en invloedrijkste Nederlandse modeontwerpers, die ook in het buitenland succes genoot. Hij werd geboren op 5 juli 1931 te Makassar in Nederlands-Indië. Na zijn studie mode aan de Rietveld Academie liep hij stage bij Christiaan Dior in Parijs. In 1971 opende Edgar Vos zijn eerste eigen salon, en kreeg al snel de reputatie van een klassieke en kwalitatief hoogstaande couturier. 

Volgens Vos was het zijn bedoeling "de imperfecten" door middel van zijn kleding perfect te doen schijnen. "Mijn ontwerpen moeten een persoonlijkheid onderstrepen, er het beste uithalen en als het even kan een zetje omhoog geven", aldus Vos in een interview met Trouw in 1999. 

-- EINDE BERICHT --


Noot voor redacties


Voor meer informatie/

Ingezonden persbericht