Travel Unie International Nederland N.V.

Hans van breukelen opent tibetaanse wensboom op vakantiebeurs

Originele actie van Sawadee en SOS Kinderdorpen

Amsterdam, 13 januari 2010 - Gisteren 'opende' SOS Kinderdorpen ambassadeur Hans van Breukelen de Tibetaanse wensboom die door reisorganisatie Sawadee op de Vakantiebeurs is geplant. De wensboom is onderdeel van een actie voor kinderen in ontwikkelingslanden die worden ondersteund door SOS Kinderdorpen.

Startschot
Het startschot voor de "Wensboomactie" werd gisteren op de vakdag van de beurs gegeven door voormalig voetbalkeeper en SOS Kinderdorpen ambassadeur Hans van Breukelen. Onder luid applaus van de aanwezige pers, hing hij het eerste wensbriefje in de wensboom bij de stand van Sawadee Reizen. De Tibetaanse wensboom komt voort uit een Oosterse traditie waarbij men papiertjes met een diepere wens in de takken hangt. De boom is groot genoeg om duizenden wensen in op te hangen.

Originele wensen
Bezoekers van de Vakantiebeurs, die plaatsvindt van 12 januari tot en met 17 januari in de Jaarbeurs te Utrecht, kunnen vanaf nu bij de stand van Sawadee voor â¬2 of meer een Tibetaanse vlag in de wensboom hangen. De origineelste wens wint een reis naar Tibet voor twee personen. De opbrengst van deze actie gaat in zijn geheel naar het SOS kinderdorp Lhasa in Tibet waar 200 kinderen opgroeien bij hun eigen SOS moeder.

Sawadee en SOS Kinderdorpen
Sinds 2000 ondersteunt de duurzame reisorganisatie Sawadee SOS Kinderdorpen. Klanten worden bij boeking gevraagd een donatie te doen, Sawadee Reizen zorgt voor verdubbeling van dat bedrag. Eerder zamelde de organisatie onder andere geld in ten behoeve van de opvang van wees- en verlaten kinderen in Noord-Uganda en werd de bouw gerealiseerd van een âSawadee-huisâ in het SOS kinderdorp Chiang Rai in Thailand. Op dit moment wordt geld ingezameld ten behoeve van de renovatie van SOS kinderdorp Amazones in Brazilië. De wensboomactie op de Vakantiebeurs is hierop een aanvulling.

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zorgt er al 60 jaar voor dat kinderen die er alleen voor staan kunnen opgroeien in een liefdevol gezin. SOS Kinderdorpen werkt vanuit de visie dat kinderen recht hebben op een thuis en een goede opvoeding binnen een veilige omgeving in hun eigen land. Ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. Met deze unieke gezinsgerichte aanpak kan de organisatie in 132 landen verspreid over de hele wereld ruim 340.000 kinderen een solide basis geven. En daarmee een kans om zich te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen, die een bijdrage leveren aan hun omgeving.

Over Sawadee
Sawadee Reizen is onderdeel van de Activity sector van TUI Travel PLC en organiseert sinds 1983 avontuurlijke reizen in kleine groepen naar bijzondere bestemmingen met aandacht voor natuur en cultuur. Sinds 9 jaar biedt Sawadee ook speciale groepsreizen voor avontuurlijk gezinnen met kinderen. De reizen van Sawadee worden direct via www.sawadee.nl verkocht, maar zijn ook te boeken in een Arke of Holland International reisbureau.