FloraHolland


Tulpenaanvoerders bijeenkomst in Eelde

EELDE (14 januari 2010) - Donderdagochtend 14 januari hebben 18 tulpenaanvoerders en hun medewerkers een bijeenkomst bijgewoond over hun product.
Gestart werd er met een rondgang door de koelcel waar de klaarstaande partijen werden bekeken. De kwaliteit was over het algemeen goed. Er ontspon zich een levendige discussie over productlabels en over de plannen van FloraHolland om de verplichte partijaanduiding in te voeren. Je onderscheiden met je product, bijvoorbeeld door een afwijkend hoes, wordt steeds belangrijker. Daarna werd een bezoek gebracht aan de klok en werd het veilen bekeken.

Arend Bouwman gaf een presentatie over het kwaliteitsbeleid van FloraHolland en over de werkwijze op Eelde met uitleg over EAB, KOWALA, ECP en BI, een volledig computergestuurd controlesysteem. Theo Leliveld, kwaliteitsbegeleider FloraHolland concern gaf uitleg over de mogelijkheden van kwaliteitsbegeleiding, waarbij hij een uitgebreide uitleg gaf van de vele mogelijkheden om te verbeteren. Marco den Hollander veilingmeester en assortimentsmanager stond stil bij de marktontwikkelingen op Eelde. Hierbij ontstond een interessante discussie over het veilen grote partijen met 1 partij per kar. Al met al een levendige bijeenkomst met goede wisselwerking tussen de sprekers en de kwekers.