Pictet benoemt beheerder nieuw fonds converteerbare obligaties

14/01/2010 12:59

Forman Investor Relations

Genève, 14 januari 2010 Pictet Funds S.A. ("PF"), de fondsdistributietak van de Zwitserse privébank Pictet & Cie, heeft Jabre Capital Partners ("JABCAP") benoemd tot beheerder van het PF (LUX) - Convertible Bonds Fund dat op 1 februari 2010 zal worden geïntroduceerd.

Na zeer uitgebreid onderzoek heeft Pictet voor Jabre Capital Partners gekozen als beheerder van dit fonds. JABCAP is gevestigd in Genève en heeft meer dan 50 professionals in dienst. Deze staan onder leiding van Philippe Jabre, die meer dan 25 jaar ervaring heeft op het gebied van aandelen en converteerbare obligaties.

JABCAP is in vier categorieën genomineerd voor de Eurohedge 2010 Awards, waaronder in Best Convertibles and Volatility Strategies en Management Firm of the Year.

Dit is het eerste en enige ICBE III-fonds voor converteerbare obligaties beheerd door Philippe Jabre. Het is een fonds in EUR (gehedgde aandelenklassen in CHF en USD zijn beschikbaar) en zal wereldwijd beleggen met een non-benchmarkbenadering. Het fonds zal zich concentreren op large-capbedrijven in grote liquide markten wereldwijd, met een gemiddelde blootstelling van 40% aan Noord-Amerika, 40% aan Europa en 20% aan de rest van de wereld. Het fonds streeft over de volledige economische cyclus naar rendementen die op die van aandelen lijken, bij een lagere volatiliteit.

Converteerbare obligaties zijn hybride instrumenten met kenmerken van aandelen en obligaties, die vaak zeer specifiek zijn afgestemd op de behoeften van emittenten en beleggers.

Het JABCAP-team heeft een ruime ervaring in onderzoek betreffende converteerbare obligaties en benut de binnen de groep aanwezige expertise in zowel aandelen- als obligatiemarkten voor het genereren van beleggingsideeën. Voor de identificatie van beleggingskansen wordt gebruik gemaakt van kwantitatieve filters met verschillende modellen en bedrijfseigen berekeningen, prospectusanalyse, scenariomodellen, waarderingen voor nieuwe emissies en de bestudering van interne en externe fundamentele research.

CEO Laurent Ramsey van Pictet Funds zegt hierover: "Wij vullen hiaten in ons productprogramma regelmatig aan door voor terreinen waarop wij zelf geen ervaring hebben, de beste beheerders te selecteren die we kunnen vinden. Zo bieden wij onze cliënten de breedst mogelijke keuze aan beleggingen." Ramsey voegde hieraan toe: "Wij hebben voor Jabre Capital Partners gekozen vanwege hun consistente en bewezen beleggingsproces en hun uitstekende staat van dienst in deze vermogensklasse. Philippe Jabre is een van de meest ervaren beheerders van converteerbare obligaties. Gezien hun historische risico-rendementprofiel menen wij dat converteerbare obligaties in 2010 een aantrekkelijke beleggingsmogelijkheid vormen."

Tot nu toe is het fonds voor verkoop geregistreerd in België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Singapore, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Pictet & Cie werd in 1805 in Genève opgericht en is vandaag de dag een van de grootste privébanken van Zwitserland en een van de belangrijkste onafhankelijke vermogensbeheerspecialisten in Europa, met CHF 373 miljard (EUR 246 miljard) aan vermogen in beheer en bewaring per 30 september 2009. Pictet & Cie is eigendom van en wordt geleid door zeven beherend vennoten met onbeperkte aansprakelijkheid voor de verplichtingen van de bank.

De Pictet Groep heeft meer dan 3.000 medewerkers in dienst en het hoofdkantoor bevindt zich in Genève. De groep heeft kantoren in Barcelona, Bazel, Dubai, Florence, Frankfurt, Hongkong, Lausanne, Londen, Luxemburg, Madrid, Milaan, Montreal, Nassau, Parijs, Rome, Singapore, Turijn, Tokio en Zürich.

Pictet Funds S.A. is in 1997 opgericht als de fondsdistributiearm van Pictet & Cie. Het is volledig eigendom van Pictet & Cie. Pictet Funds distribueert meer dan 100 beleggingsfondsen met in totaal EUR 42 miljard aan activa, vrijwel geheel beheerd door Pictet Asset Management.