De Korenbeurs wordt hèt Kunstcentrum van historisch Schiedam

14/01/2010 13:36

D&S Beleggingen in O.Z. b.v.

De Korenbeurs in het hart van de historische Schiedamse binnenstad is onlangs van eigenaar gewisseld. De nieuwe eigenaar, D? Beleggingen in O.Z. b.v., heeft ten behoeve van de toekomstige invulling van de Korenbeurs opdracht gegeven tot de ontwikkeling van een kunstcentrum.

Met de ontwikkeling van een breed en gevarieerd kunst -en cultuur gerelateerd concept met een 'open' en 'toegankelijk' karakter ten behoeve van de Korenbeurs en uitgaande van een lange termijn visie en invulling van het gebouw, wordt momenteel de basis ontwikkeld voor het samenbrengen van een veeltal aan zowel commerciele als non-commerciele instellingen met als einddoelstelling, het gezamelijk toewerken naar de totstandkoming van een hoogwaardig en evenwichtig kunst -en cultuurcentrum van landelijke betekenis binnen de Korenbeurs.

Met de ontwikkeling van een kunstcentrum binnen de Korenbeurs, streeft de nieuwe eigenaar na, om een positieve impuls af te geven in de richting van de Schiedamse binnenstad, het Schiedamse kunst -en cultuur klimaat en de Schiedamse gemeenschap.

Door de historische achtergrond van het gebouw neemt de Korenbeurs ons even mee terug naar de 17e eeuw. Met de implementatie van kunstcentrum Korenbeurs smelten vroeger en nu samen tot een unieke impressie. De klassieke allure van dit rijksmonument in combinatie met de aan het kunstcentrum Korenbeurs verbonden uitstraling van eigentijdse kunst -en cultuur uitingen, maken mede door deze mix de Korenbeurs tot een unieke locatie. Kunstcentrum Korenbeurs draagt dan ook alle mogelijkheden in zich om een onvergetelijke kunst - en cultuur impressie achter te laten bij haar bezoekers. Het samenbrengen van verschillende tentoonstellingsruimtes, een kunstcafe, een kunstboekhandel, een kunstwinkel, een ruimte voor lezingen, workshops, presentaties en vergaderingen en de organisatie van onder andere kunstbeurzen, maken van Kunstcentrum Korenbeurs een meer dan bijzondere en unieke locatie. Een unieke combinatie van modern en klassiek op een eveneens unieke locatie die even de drukke randstad doet vergeten.

Zowel de nieuwe eigenaar als de kwartiermaker streven ernaar om op korte termijn over te kunnen gaan tot de openstelling voor het publiek van de Korenbeurs als kunstcentrum.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.densvastgoed.nl