Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 14.00 uur

Utrecht, 14-01-2010

Sneeuwballen

MIJDRECHT Het gooien van sneeuwballen liep op woensdag 13 januari uit op een mishandeling.

Rond 20.45 uur liep een 15-jarige jongen uit Mijdrecht samen met een vriendje over een straat in Mijdrecht. Daarbij passeerden zij de woning van een jongen die zij van vroeger kenden en de 15-jarige jongen gooide uit balorigheid een sneeuwbal tegen het raam van de woonkamer. Het tweetal liep door, maar de bewoner van de woning, een 44-jarige man, kwam achter hen aan. Het vriendje rende weg, waarna de man de 15-jarige jongen beetpakte en mishandelde. Naar zeggen van het slachtoffer werd hij in zijn gezicht geslagen, kwam ten val en kreeg meerdere knietjes tegen zijn hoofd en lichaam.

De man nam de jongen mee naar zijn woning en belde diens vader. Die kwam ter plaatse en besloot na een gesprek met de 44-jarige man de politie te bellen. Agenten gingen ter plaatse. Het slachtoffer had zichtbaar letsel in zijn gezicht opgelopen en deed aangifte van mishandeling. De agenten hielden de 44-jarige verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Auto-boom

MAARSSEN Een automobilist raakte op woensdagavond 13 januari gewond toen ij tegen een boom botste.

Rond 22.15 uur reed een 25-jarige automobilist uit Maarssen over de Straatweg, komende uit de richting van Breukelen. In een flauwe bocht verloor hij de macht over het stuur en botste frontaal tegen een boom. Hij kon op eigen kracht uit de auto komen, maar werd met onder andere een bloedneus per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Hij bleek niet te hebben gedronken. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Verdachten

MIJDRECHT Aan het begin van de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 januari bleken verdachten toch geen verdachten te zijn.

Rond 00.15 uur kreeg de politie een 112-melding dat een auto met daarin twee personen verdacht geparkeerd stond bij een kantoorpand aan de Communicatieweg. Agenten gingen met spoed ter plaatse en troffen inderdaad een auto met daarin twee personen aan. Het bleek om twee beveiligers te gaan, die op hun aflossing stonden te wachten en daar daarom geparkeerd stonden. De politie neemt gezien het nachtelijke tijdstip later contact op met de melder om hem te laten weten dat alles oké was en hem te bedanken voor zijn oplettendheid.

Kleven en te hard

UTRECHT/WOERDEN Een automobilist raakte op woensdag 13 januari zijn rijbewijs kwijt vanwege meerdere overtredingen.

Rond 11.00 uur zagen agenten een automobilist over de Rijksweg A27 rijden, komende uit de richting van Almere en gaande in de richting van Utrecht. Zij zagen dat hij met een snelheid van ongeveer 120 km/u over meerdere kilometers achter een voorligger kleefde. Ter hoogte van Utrecht, waar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt, reed hij geijkt 124 km/u. De automobilist vervolgde zijn weg over de Rijksweg A12 in de richting van Gouda. Op de A12 reed hij 153 km/u op een weggedeelte waar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt.

De agenten gaven hem een stopteken en zetten hem op de Europabaan in Woerden aan de kant. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.