ChristenUnie


Nieuwe Transportcommissaris moet de binnenvaart niet vergeten

Nieuwe Transportcommissaris moet de binnenvaart niet vergeten

haven_044.jpg donderdag 14 januari 2010 14:10 ,,Het is mij opgevallen dat de aankomende Transportcommissaris Siim Kallas schriftelijk noch mondeling de binnenvaart heeft genoemd˝, aldus Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie), Vicevoorzitter van de Transportcommissie van het Europees Parlement. ,,Het is belangrijk om dit onderwerp op de agenda te houden. De crisis is nog niet voorbij"

Van Dalen heeft Kallas tijdens zijn hoorzitting in het Europees Parlement concreet voorgesteld Europese maatregelen te nemen om de crisis in de binnenvaart te bestrijden. Kallas reageerde door zijn belangstelling voor de milieuvriendelijke binnenvaart te uiten en toe te zeggen dat hij zou nagaan of Europa de crisis in die sector mede zou kunnen bestrijden. Van Dalen is verheugd: ,,De grote winst van deze hoorzitting is dat Kallas voortaan de binnenvaartsector niet zal vergeten.'"

Kandidaat-commissaris Kallas liet op Van Dalen een overwegend positieve indruk achter. ,,De Commissaris had zijn huiswerk goed gedaan, en kwam deskundig en betrouwbaar over. Ook is hij erg resultaatgericht, dat spreekt mij erg aan. Ik heb veel vertrouwen in de toekomstige samenwerking met deze Commissaris.'"

Klik op de link voor een reactie op Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=Kx8ufyWHycI

Eurofractie
Peter van Dalen