Gemeente Wassenaar

Officiële feestelijke opening sportplaza wassenaar b.v. sterrenbad

Op 12 januari jl. heeft mevrouw Erica Terpstra, voorzitter NOC*NSF, het nieuwe zwembad van Wassenaar geopend. De opening is feestelijk gevierd in samenwerking met de gebruikers van het zwembad.

Terwijl de tribune langzaam vol liep met genodigden, startte ruim 40 kinderen van de WZK met demonstraties waterpolo en wedstrijdzwemmen in het wedstrijdbad. Dit voorprogramma werd gevolgd door de officiële openingsceremonie welke startte met een welkomstwoord door burgemeester Hoekema.

Moderator Gert-Jan Jansen nam daarna het woord over en in de vorm van een talkshow kregen zowel wethouder Alkemade en namens Sportfondsen Nederland Bert Verkoelen, als de gebruikers van het zwembad, zwembadmanager Mary van Kesteren, Steven Mathijssen namens de WZK en Peter Vellenga namens de WRB, het woord.

Daarna was het tijd voor het grote moment.....de officiële opening. Winnaar van de Wassenaarse Sportprijs Wassenaar 2009, Erik Simons, nam plaats op één van de startblokken om op de bodem van het wedstrijdbad een grote sleutel op te duiken en te overhandigen aan Erica Terpstra. Samen met wethouder Alkemade en burgemeester Hoekema draaide Erica Terpstra de sleutel in het slot waarmee de muziek "A brand new day" van The Wizz ging knallen en er twee spuiters met (CO2) rook begonnen te spuiten.

Na afloop van de opening van het zwembad heeft burgemeester Hoekema het kunstwerk Sterrenbad Boogie Woogie van kunstenares mevrouw Devine onthuld. Een prachtige aanwinst voor de hal van het nieuwe zwembad. Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl