Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 14 januari

Alkmaar, 14-01-2010 o 14.00 uur

Inbraak in flatwoning

Alkmaar, donderdag 14 januari

Op woensdagavond omstreeks 22.30 uur kwam de bewoonster van een flatwoning op de vierde etage van een flat aan de Koelmalaan in Alkmaar thuis. Voor zij naar haar eigen woning liep, ging zij nog even bij een mede-flatbewoonster op de derde langs. Zij vertrok kort na middernacht. In de tussentijd hoorden zij gestommel op de vierde, alsof iemand aan het verhuizen was. Bij aankomst bij haar woning bleek te zijn ingebroken. De voordeur was met veel geweld geforceerd, waardoor schade aan de deur, het kozijn en de muur was ontstaan. In de woning waren kasten en laden doorzocht. Onbekend is nog of er iets is gestolen.

Heling fiets

Alkmaar, woensdag 13 januari

Op woensdagmiddag omstreeks 16.20 uur zag de politie een 31-jarige Alkmaarder met een afgesloten fiets lopen op de Bloemaertlaan in zijn woonplaats. Onderzoek wees uit dat de fiets gestolen was in september 2005. De verdachte verklaarde de fiets twee jaar geleden van een vriend van een vriend te hebben gekocht. Hij kende geen namen. De fiets werd in beslag genomen. De man werd aangehouden wegens heling. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voorverhoor.

Man overvallen

Noord-Scharwoude, woensdag 13 januari

Op woensdagavond omstreeks 22.25 uur werd een 39-jarige man uit wateren overvallen op de Woudakker in Noord-Scharwoude. De man was op weg naar een afspraak op de Woudakker toen hij plotseling werd bedreigd door een man die een (mogelijk) vuurwapen op het gericht hield. Naar de eerste overvaller stond nog een tweede man. Het slachtoffer moest zijn geld afgeven. In plaats daarvan probeerde hij echter het wapen uit de hand van de overvaller te slaan en vervolgens weg te rennen naar zijn auto. Plotseling kreeg de man een klap op zijn achterhoofd, vermoedelijk van een derde overvaller. Hij viel op de grond, maar gaf zich ook hier niet gewonnen. Hij begon naar zijn overvallers te schoppen en zette het op een schreeuwen. Hierdoor kwamen enkele buurtbewoners kijken en gingen de overvallers er vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Alcoholcontrole

Wervershoof, woensdag 13 januari

Op woensdagavond omstreeks 23.30 uur werd op het Zijdwerk in Wervershoof een 20-jarige Pool in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 755 ug/l. Omdat het om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim acht maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Vermiste man nog steeds spoorloos

Den Helder, donderdag 14 januari

Op woensdag 6 januari 2010 rond 16.30 uur is de 32-jarige Christiaan Weststeijn uit Den Hoorn weggegaan uit de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis aan Huisduinerweg 3 te Den Helder. Sindsdien heeft de familie geen teken van leven meer ontvangen van Christiaan.

De politie heeft een onderzoek ingesteld waarbij onder anderen in het duingebied in de omgeving van Den Helder en Julianadorp is gezocht. Hierbij werden ondermeer een helikopter, diensthonden en dertig personeelsleden ingezet. Deze zoektocht, evenals een zoektocht op Texel leverde niets op.

De politie wil graag in contact komen met mensen die inlichtingen over zijn verblijfplaats kunnen geven. Hij is een blanke man met een lengte van ongeveer 1,80 meter, heeft halflang donkerblond haar en een slank postuur. Hij heeft blauwe ogen en was ondermeer gekleed in een beige jas en een spijkerbroek. Hij droeg zwarte handschoenen.

Mocht u weten waar Christiaan Weststeijn verblijft of mocht u hem na 6 januari hebben gezien, bel dan met de politie in Den Helder: 0900-8844.

Verlichtingscontroles

Bovenkarspel, donderdag 14 januari

Maar liefst 67 bekeuringen werden uitgeschreven bij een fietsverlichtingscontrole op de Veilingweg in Bovenkarspel. De controle werd gehouden van 07.15 tot 08.15 uur en was vooral gericht op schooljeugd en personen die op de fiets naar hun werd gaan.