Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Persbericht: Nieuw logo voor Hoofdbedrijfschap Detailhandel

13/01/2010

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) ruilt na bijna 12 jaar het logo met de ster in voor een nieuw, moderner en vooral frisser uiterlijk. Vanaf deze maand wordt het nieuwe logo geleidelijk ingevoerd. Vanaf februari wordt het in ieder geval op de correspondentie (waaronder ook de heffingsfacturen) van het HBD gebruikt.

Met het nieuwe logo en de daarbij horende huisstijl, wil het HBD zijn activiteiten duidelijker herkenbaar en nog makkelijker toegankelijk maken.
Zo kunnen ondernemers en werknemers in de detailhandel optimaal profiteren van de (veelal gratis) producten en diensten die het HBD aanbiedt.

Heldere opdracht
In het najaar van 2009 heeft het bestuur van het HBD de opdracht voor het HBD opnieuw geformuleerd. Het HBD is het kenniscentrum voor de detailhandel en zorgt voor actuele en betrouwbare feiten en cijfers over de sector. Verder houdt het HBD zich bezig met arbeid (onder meer instroombevordering, professionalisering en arbeidsomstandigheden), bestrijding van winkelcriminaliteit, onderwijs en scholing, ruimtelijke ordening, innovatie en betalingsverkeer en duurzaam ondernemen.

Het HBD werkt voor de hele sector, groot en klein bedrijf, werkgevers en medewerkers. Met de nieuwe huisstijl streeft het HBD naar voor iedereen toegankelijke en herkenbare informatie.

Mogelijk gemaakt door
Van het nieuwe logo komt er ook een versie met de tekst `mogelijk gemaakt door'. Het HBD besteedt regelmatig werk uit aan branche- en koepelorganisaties, om te profiteren van het netwerk en de kennis van die organisaties en het geld zo efficiënt mogelijk te besteden. Ook in dat geval wil het HBD dat voor de ondernemers en medewerkers in de detailhandel duidelijk blijft dat het om een HBD-activiteit gaat. Immers de ondernemingen in de branche betalen voor het werk van het HBD.

De `oude ster' verdwijnt niet van de ene op de andere dag. De website en de correspondentie worden als eerste aangepast. Brochures worden pas aangepast bij een eventuele herdruk.