RTL Group

Eerste honderd dagen RTL Lounge uitstekend verlopen

Na 100 dagen uitzenden kan RTL Lounge terugkijken op een uitstekende start. Het eerste digitale themakanaal van RTL Nederland werd op 2 oktober jongstleden gelanceerd en zit sindsdien voortdurend in de lift. In december stemden ruim 1,4 miljoen unieke kijkers (6+) op de zender af, wat een groei van 25,1% betekent ten opzichte van november jongstleden (1,1 miljoen unieke kijkers).

Komende maand is RTL Lounge Zender Van De Maand bij Ziggo en Caiway. Alle digitale abonnees van deze kabelaars kunnen de vrouwenzender dan gratis bekijken via het etalagekanaal. Deze veelbelovende en groots opgezette acties brengen het kanaal een maand lang extra onder de aandacht bij een groot publiek.*

De zender brengt zeven dagen per week, 24 uur per dag de beste programmas uit binnen- en buitenland op het gebied van drama en lifestyle en richt zich op de vrouwelijke kijker. Elke werkdag kan de kijker al om 10.30 uur een preview zien van de aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden van die avond. Daarnaast kan men genieten van populaire programmas als de Nederlandse telenovella Lotte, Gooische Vrouwen, Desire, Nigela Bites en Project Catwalk. Vanaf zaterdag 23 januari wordt daar de eerste reeks van Voetbalvrouwen aan toegevoegd, die niet eerder bij RTL was te zien. Ook gaan de op en top lifestyle programmas Rough Guides, TV Makelaar, De Liefdesmakelaar en How To Look Good Naked in februari van start bij de vrouwelijke themazender.


* Digitale Ziggo-abonnees kunnen RTL Lounge in februari in het etalagekanaal showkanaal 13 gratis bekijken. Normaal gesproken kunnen alleen kijkers met een Film & Entertainment Pakket en het Digitaal Totaal Pakket de zender ontvangen. Bij Caiway is de themazender de gehele maand via Showroom op voorkeuze 18 te zien, terwijl dat normaal gesproken alleen kan met een Delight pakket of de bundel Complete. De zender is bij UPC net als altijd te ontvangen door digitale abonnees met een Royaal Pakket.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, tel: 035 - 6718598, karin.bouwknegt@rtl.nl.