Gemeente Wijdemeren


Jongerenactiviteiten in de Fuik

Gemeente en omwonenden maken afspraken over jeugdactiviteiten in de Fuik in Kortenhoef.

Dinsdag 13 januari was het zover! De omwonenden van de Fuik in Kortenhoef en de gemeente ondertekenden een overeenkomst met daarin de afspraken die ze met elkaar hebben gemaakt over de jeugdactiviteiten die in februari in de Fuik beginnen. Boudewijn Ruitenburg en Aad Koppes en Lia Moote Er zijn afspraken gemaakt over welke activiteiten op welke tijdstippen en dagen plaatsvinden en hoe de partijen met elkaar contact hebben. Bij de ondertekening waren namens de bewoners Boudewijn Ruitenburg en Aad Koppes aanwezig. Ook jongerenwerker Sjoerd Bouwman en wijkagent Carl Klein waren erbij. Alle partijen zijn blij met de goede samenwerking die de afgelopen periode is opgebouwd.

In gesprek
Na het verdwijnen van jongerensoos De Smoes zocht de gemeente naar een plek in Kortenhoef voor de jongerenactiviteiten. De bovenetage van Sporthal de Fuik bleek de meest geschikte locatie. De omwonenden waren bezorgd over de overlast die de activiteiten zouden opleveren en maakten er bezwaar tegen. De afgelopen maanden hebben wethouder Moote, de wijkagent, de jongerenwerker en de omwonenden met elkaar gesproken en met elkaar afspraken gemaakt.

Blij met resultaat
Wethouder Lia Moote is zeer tevreden met het resultaat en kijkt uit naar de start van de jongerenactiviteiten. Moote: deze overeenkomst is het resultaat van de wil er samen uit te komen, oog hebben voor elkaars belangen en het scheppen van duidelijkheid. Iedereen heeft de verantwoordelijkheid om het te laten slagen. We creëren nu een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn, met elkaar in contact kunnen komen en kunnen ontspannen, maar we verwachten ook dat jongeren deze plek en omgeving met respect zullen benaderen.

(14-01-2010)