Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



Samenwerken in het nieuwe stadsdeel Oost

14 januari 2010

De zes corporaties die woningen bezitten in het stadsdeel hebben woensdag 28 oktober aan portefeuillehouders Germaine Princen en Nico Salm (Zeeburg) een document aangeboden, waarin zij aangeven welke investeringen zij de komende vier jaar in het nieuwe stadsdeel Oost willen doen.

Met dit bod reageren zij op de voorstellen uit de Woonvisie van het stadsdeel, waarin onder andere afspraken staan over het te bouwen aantal woningen en de investeringen in de openbare ruimte en in sociale projecten. Portefeuillehouder Princen: "Dit bod is een constructieve uitwerking van de initiatieven die in de Woonvisie zijn vastgelegd." Het stadsdeel heeft het aanbod eerst grondig bestudeerd om tot een inhoudelijke reactie te komen. Hun reactie is verwoord in een brief aan de gezamenlijke corporaties en in een brief aan de deelraad. Deze documenten kunt u hieronder inzien:
* Brief aan corporaties (pdf, 200 Kb)

* Brief aan deelraad (pdf, 78 Kb)

Bent u benieuwd naar het aanbod van de corporaties? Dan kunt u onder meer terecht op de website van Ymere. Klik hier om het bod in te zien.