Studielink kiest Chronotech voor inschrijfportaal hoger onderwijs

14/01/2010 16:34

Stichting Studiekeuze123

Stichting Studielink heeft na een Europese aanbesteding Chronotech geselecteerd als nieuwe partner voor het beheer en onderhoud van de Studielink-applicatie in de komende jaren. Via Studielink schrijven alle studenten zich in voor de (bekostigde) opleidingen aan universiteiten en hogescholen. In de komende jaren zal Chronotech zorgen voor een effectief, efficiënt en toekomstvast Studielink. Universiteiten en hogescholen krijgen hiermee meer instrumenten in handen om hun eigen Studielink-onderdeel te beheren. Voor studenten betekent dit dat het inschrijfsysteem op www.studielink.nl wordt verbeterd en makkelijker te gebruiken zal zijn.

Selectieproces

Wouter de Haan, directeur Stichting Studielink: "We hebben in Chronotech een goede partner gevonden om Studielink de komende jaren op een kwalitatief hoogwaardige wijze verder te kunnen onderhouden en ontwikkelen. Als samenwerkingsverband van alle universiteiten en hogescholen wil Studielink met Chronotech de applicatie technologisch vernieuwen. Doel van deze vernieuwing is vergroting van de gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit van de applicatie enerzijds en substantiële vermindering van de beheerskosten anderzijds. "

Een belangrijk onderdeel van het selectieproces was de Proof of Concept waarvan de resultaten aan een grote groep vertegenwoordigers van universiteiten en hogescholen zijn gepresenteerd. Tijdens de Proof of Concept is een deel van de verbeteringen en het nieuwe concept van de applicatie getoond. Hiermee demonstreerde Chronotech hoe ze de beloftes over techniek, inhoudelijke kennis en ontwikkelproces de komende jaren zullen omzetten naar een veel beter beheersbaar en toekomstvast Studielink door de inzet van standaard tools, waaronder een e-formulier omgeving.

Chronotech werkt als hoofdaannemer nauw samen met ASP4all voor hosting en KPMG CT Information Technology voor kwaliteitsverbetering.

Succesvolle ketenautomatisering

Chronotech was de afgelopen jaren ook verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van Studielink. In nauwe samenwerking geven Chronotech, Stichting Studielink en de bekostigde universiteiten en hogescholen invulling aan een succesvolle keten rond inschrijving in het hoger onderwijs. Sinds 2007 schrijven alle studenten die gaan studeren zich in via één webportaal: www.studielink.nl. Aan de achterkant zijn inmiddels 51 van de 56 universiteiten en hogescholen op Studielink aangesloten, waarmee zij alle gegevens automatisch in hun achterliggende systemen kunnen verwerken. De overige instellingen volgen in dit jaar.

Over Chronotech

Chronotech is vooraanstaand leverancier in Nederland op het gebied van studentinformatiesystemen (SIS-en) voor het onderwijs (WO-, HBO- en MBO instellingen). Daarbij is het een organisatie met gedreven, enthousiaste, professionele mensen. Chronotech biedt een oplossing voor het onderwijs voor nu en in de toekomst.

Stichting Studielink

Met Studielink regelt de student zelf zijn (her)inschrijving bij hogescholen en universiteiten. Studielink is van en voor de instellingen in het hoger onderwijs. Zij ontwikkelen met elkaar en met DUO (voorheen IB-Groep en CFI) een professionele infrastructuur voor het inschrijfproces en de daarbij behorende informatie-uitwisseling tussen studenten, hogescholen, universiteiten en DUO. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het ministerie van OCW, HBO-Raad en VSNU. Stichting Studielink is daarnaast het platform van hogescholen en universiteiten voor verdergaande samenwerking en vernieuwing in het hoger onderwijs op het gebied van informatie en administratie van Student & Onderwijs. Stichting Studielink wordt in de uitvoering gefaciliteerd door SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.studielink.nl