Gemeente Laarbeek


Winnaars prijsvraag Kunstbanieren bekend

LAARBEEK - De KunstAdviesCommissie Laarbeek heeft de uitslag van de prijsvraag rondom de Kunstbanieren Laarbeek, Waterpoort van de Peel op 11 januari bekendgemaakt in het Laarbeekse gemeentehuis.

De deelnemers aan de prijsvraag hebben hun drie favoriete kunstwerken gekozen. Uit 120 inzendingen zijn drie mensen geloot die hun favoriete kunstwerk op canvasdoek cadeau kregen: mevr. E. Vogels uit Asten, mevr. P. Swinkels uit Beek en Donk en dhr. en mevr. Van Bommel uit Lieshout. De kunstenaars die de publieksprijs hebben gekregen, zijn Mieke Vesters uit Aarle-Rixtel (titel de Donkse Sluis) en Annie Swinkels-Manders uit Beek en Donk (titel inspiratieplekje van de Laarbeekse Goorloop). De juryprijs door de KunstAdviesCommissie Laarbeek ging naar Karin Leenders uit Beek en Donk. Haar ontwerp heeft de titel: Watergates.

De kunstbanieren blijven nog een jaar hangen. De brochure, waarin alle ontwerpen zijn opgenomen, zijn nog te verkrijgen bij het gemeentehuis Laarbeek en het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk, het Dorpshuis in Lieshout, het Buurthuis in Mariahout, bibliotheken en horecavoorzieningen.