Deelgemeente Oud-West Amsterdam


parkeervergunning

---

Kortere wachttijden voor parkeervergunning

Beleid parkeervergunningen in Oud-West herzien

14 januari 2010

Het vernieuwde beleid in Oud-West rondom parkeervergunningen blijkt succesvol te zijn. Dit blijkt uit de evaluatie van eind 2009. Het Dagelijks Bestuur wilde de wachtlijsten-en tijden verkorten en koos daarom in april 2009 voor een ander beleid.

Kortere wachtlijsten- en tijden voor parkeervergunningen

De wachtlijst in Oud-West is vanaf april 2009 aanzienlijk verkort. Het aantal personen dat gemiddeld per maand van de wachtlijst ging steeg van 11 in 2008 naar 46 in 2009. Dit is ruim 4 keer zo hoog. Dit werd bereikt door het loslaten van de oude regeling. Er moesten eerst drie parkeervergunningen ingeleverd zijn voordat er een nieuwe werd afgegeven. Nu wordt voor elke ingeleverde parkeervergunning, een nieuwe afgegeven.Het zorgt ervoor dat de doorstroming op de wachtlijst aanzienlijk verbetert.

Ook het samenvoegen van de vergunninggebieden van zeven naar twee resulteert in een meer evenwichtige verdeling in de wachttijden. Voorheen waren er delen in Oud-West waar men wel achttien jaar op een vergunning moest wachten; binnen een klein jaar is de wachttijd teruggebracht tot maximaal 2½ jaar.

Parkeerplekken

De berichten in de media dat stadsdeel Oud-West 172 parkeerplekken gaat opheffen voor fietsparkeren zijn onjuist. Bouwe Olij, portefeuillehouder Verkeer en Parkeren: "Opheffen van 172 parkeerplekken omwille van fietsparkeren is niet aan de orde. Wel gaan we onder meer bekijken welke mogelijkheden de inrichting van de openbare ruimte ons biedt om de voorzieningen voor fietsparkeren te verbeteren. Het Dagelijks Bestuur is van mening dat er iets gedaan moet worden aan de uitpuilende fietsenrekken en al die fietsen op de stoep. Het is hinderlijk en lastig. Bovendien ontsiert het behoorlijk het straatbeeld".

Eind 2008 ging de parkeergarage Furore open met 185 plekken voor alle vergunninghouders uit Oud-West. Begin 2010 wordt in de Zocherstraat de garage onder het David Lloyd Health & Fitness Centrum een garage in gebruik genomen met 46 parkeerplaatsen bedoeld voor vergunninghouders in Oud-West. Hierdoor wordt naar verwachting de parkeerdruk in deze omgeving verlaagd.

De Evaluatie Parkeervergunningenbeleid is te vinden onder het kopje 'downloads' aan de rechterkant van deze pagina.

Downloads

Evaluatie parkeervergunningbeleid.pdf

---