Deelgemeente Oud-West Amsterdam


dovenschool in Managua

---

Mooie opbrengst voor dovenschool in Managua

14 januari 2010

Medewerkers van Stadsdeel Oud-West konden hun kerstpakket inruilen voor een gift aan een goed doel. Deze actie heeft EUR 1330,- opgeleverd. De opbrengst wordt geschonken aan de dovenschool Escuela christiana de Sordos in Managua, Nicaragua.

Portefeuillehouder Yvonne Lammers: "Met dit geld kunnen studiebeurzen betaald worden voor kinderen waarvan de ouders geen opleiding kunnen bekostigen. Ik ben blij met de mooie bijdrage die we hieraan kunnen leveren." De kinderen van de school Escuela christiana komen uit arme gezinnen uit de hele streek. De school zorgt naast studiebeurzen ook voor speciale begeleiding en training voor de ouders.

Iedereen naar school

Stadsdeel Oud-West is sinds 2007 Millennium Gemeente. Een Millennium Gemeente verbindt lokaal initiatieven met de mondiale ontwikkelingsagenda. Bestrijding van armoede en educatie voor iedereen vallen onder de acht Millenniumdoelen. Het stadsdeel en de Stichting Stedenband Amsterdam-Managua (SSAM) hebben de handen ineengeslagen om een bijdrage te leveren aan deze doelen.


---