Gemeente IJsselstein


Verlenging samenwerking Buurtbemiddeling

Datum: donderdag 14 januari 2010

Provides, Pulse, Regiopolitie Utrecht/district Lekstroom en de gemeente IJsselstein hebben de samenwerkingsovereenkomst Buurtbemiddeling verlengd met drie jaar.
Buurtbemiddeling biedt een waardevolle bijdrage aan de leefbaarheid en het woonplezier in IJsselstein.
Buurtbemiddeling is in 2001 in IJsselstein van start gegaan. Bij burenoverlast kunnen bewoners een beroep doen op vrijwillige buurtbemiddelaars als zij er zelf niet meer uitkomen. De bemiddelaars helpen buren om samen een oplossing te vinden. De bemiddeling is kosteloos en vrijwillig. Na een experimentele periode is buurtbemiddeling sinds 2006 een structurele voorziening in IJsselstein.
Door de jaren heen hebben inwoners van IJsselstein ruim 600 maal gebruik gemaakt van buurtbemiddeling bij problemen met hun buren. In meer dan 60% van de gevallen wordt een oplossing gevonden. Bewoners waarderen het luisterend oor dat buurtbemiddelaars hen bieden, ook als de situatie niet verbetert. De goed getrainde vrijwillige buurtbemiddelaars proberen ruziënde partijen weer met elkaar in contact te brengen en leiden het gesprek in goede banen. De bemiddelaars zijn neutraal en werken onafhankelijk van gemeente of instellingen.