CNV Onderwijs

14 januari 2010

Nieuwe arbeidskansen voor jongeren met een beperking door samenwerking

Categorie: Actueel Starters

Donderdag, 14 januari 2010

Nieuwe arbeidskansen voor jongeren met een beperking door samenwerking USG Restart en Zonnehuizen

Zonnehuizen gaat een samenwerkingsverband aan met het re-integratiebureau USG Restart. Deze samenwerking heeft tot doel de arbeidstoeleiding van uitstromende leerlingen van de Arbeidsgerichte Leerweg (AGL) van Zonnehuizen te verbeteren.

De jongeren van de AGL die uitstromen naar betaald werk, doen dit na afloop van een arbeidstraining aan de Zonnehuisschool. Aansluitend volgt een re-integratietraject. USG Restart biedt jongeren van Zonnehuizen een re-integratietraject specifiek gericht op jongeren met problematiek in het autistisch spectrum, een specialisme van USG Restart.

Het bijzondere van de aanpak is dat tijdens de arbeidstraining op school, USG Restart en de jongere al met elkaar in contact komen. De wensen en mogelijkheden van de jongere zijn daarmee in een vroegtijdig stadium bekend. Dit zorgt er voor dat na afloop van de training direct aansluitend een vervolgproject klaar staat. Zo wordt een aaneengesloten traject van onderwijs en arbeid als integratieproces gegarandeerd, en tussentijdse uitval zoveel mogelijk voorkomen.
---