Landstede

Landstede studenten runnen afdeling in Megastore Telstar

Leren is leuk, in een bedrijfsomgeving leren nog veel leuker. Om dit te bewerkstellen zijn Landstede en de Megastore Telstar Sports & Fashion een partnerschap aangegaan in de vorm van een opleiding: de TelStart-opleiding.

Dankzij dit partnerschap krijgen studenten de mogelijkheid om vanaf de eerste dag deel uit te maken van het bedrijfsleven met alles wat dat met zich mee brengt.

Een eigen afdeling
Het unieke van de samenwerking is dat Landstede er een eigen leslokaal heeft. Dankzij het eigen leslokaal kunnen vragen die zich in de praktijk voordoen direct worden behandeld en andersom. De drie studenten Jonathan, Nick en Gerrit hebben de verantwoordelijkheid voor de afdeling Outlet.

De opdracht die ze hebben meegekregen was om meer structuur aan te brengen en de afdeling uitnodigender te maken. Hiervoor hebben ze een stappenplan gemaakt.

De eerste stap was het concretiseren van de nieuwe ideeën in een ondernemingsplan. Het ondernemingsplan maken gaf me goed inzicht in wat er allemaal bij komt kijken aldus Jonathan.

Daarnaast is er voorraadbeheer en moet er bezetting zijn op de afdeling om klanten te helpen. De studenten leren naast het schrijven van een ondernemingsplan ook het beheer van de voorraad, wat te doen met problemen en het aansturen van 1e en 2e jaar studenten die op de afdeling de klanten helpen.

Tijdens de praktijk uren zijn er docenten aanwezig die monitoren welke vorderingen de studenten maken en begeleiden daar waar nodig.

Met de Telstart-opleiding is er ruimte om aan opdrachten te werken. Het leslokaal biedt veel voordelen, de theorie die we in de ochtend hebben geleerd kunnen we vaak diezelfde middag toepassen in de praktijk, aldus Jonathan.

Voor wie is de TelStart-opleiding?
De TelStart-opleiding is nieuw binnen het bestaande onderwijs. Studenten volgen de opleiding binnen de muren van Telstar. De winkel is zo opgebouwd dat het lijkt alsof er verschillende winkels (speelvelden) onder een dak zitten.

Doordat studenten steeds wisselen van speelveld leren ze verschillende facetten van de detailhandel. Ze ontwikkelen zich zo als een echte sport- of modespecialist.