SGP


SGP: Droevige Haagse vertoning slecht voor heel Nederland

âAls de gebeurtenissen van de afgelopen dagen een voorproefje zijn van wat ons nog te wachten staat, vrees ik het ergste. Dit is niet het moment en de plek om uitgebreid terug te blikken op de Haagse vertoning van gisteren en eergisteren. Het enige wat ik erover kwijt wil is dat de gang van zaken de vraag doet rijzen wie er in de komende tijd het regeringsbeleid vormgeeft en uitlegt. Mijn indruk is dat er de afgelopen dagen een heleboel belangen een rol speelden, maar dat het landsbelang onderaan het rijtje stondâ¦
Droevig, anders kan ik het niet betitelen.

Natuurlijk begrijp ik dat ieder zân eigen verhaal heeft: de oppositie, het kabinet, de coalitiepartijen. En die verhalen kloppen nog ook, ieder vanuit het eigen perspectief.
Maar àl die verhalen bij elkaar opgeteld leveren bij de burgers van Nederland een negatief eindsaldo op. En dàt zouden we ons allemaal moeten aantrekken! Want als we dat nÃet doen, dan betalen we daar allemaal vroeg of laat de rekening voor. Niet in euroâs of stemmen, maar in afnemend gezag en vertrouwen in het democratisch bestuur, niet alleen in Den Haag, maar ook in Nunspeet, Ridderkerk, Rhenen, Dantumadeel, Tholen en op Urk! De gevolgen daarvan kunnen en mogen niet worden onderschat.
Iedereen, coalitie, oppositie, en ook wij als SGP, die daar tussenin staan, moeten dat in onze oren knopen.â