Ministerie van Verkeer en Waterstaat

2009Z23655

Datum 14 januari 2010

- Onderwerp Kamervragen

Geachte voorzitter,

Hierbij beantwoord ik de vragen die het lid De Mos mij heeft gesteld over het bromfietspraktijkexamen.


1. Bent u bekend met het bericht `Praktijkexamen brommers uitgesteld1'?


1. Ja.


2. Bent u, in verband met het feit dat de kosten van het behalen van het praktijkexamen voor de bromfiets extreem hoog zijn, bereid af te zien van het invoeren van een praktijkexamen voor bromfietsers? Zo nee, waarom niet en wat wilt u doen aan de exorbitante kosten?


3. Bent u bereid van uitstel afstel te maken? Zo nee, waarom niet?


2 en 3. Nee, ik ben niet bereid af te zien van invoering van het bromfietspraktijkexamen. Het invoeren van het bromfietspraktijkexamen levert een belangrijke bijdrage aan het vergroten van de verkeersveiligheid op de Nederlandse wegen voor een kwetsbare en jonge doelgroep. Het belang van de invoering voor de verkeersveiligheid wordt gesteund door een meerderheid in uw Kamer, zoals recent nog is gebleken tijdens het Algemeen Overleg van 7 oktober 2009.

Zoals u weet heb ik er in de afgelopen periode, samen met het CBR en de opleidingsbranche, veel aan gedaan om de kosten van het praktijkexamen naar beneden bij te stellen.


1 Telegraaf 30 november 2009
a
agina 1 van 2 P





Zoals ik u per brief (29 398 nr. 193) recentelijk heb gemeld is het tarief Datum voor het bromfietspraktijkexamen in 2010 naar beneden gesteld tot

95. Het tarief voor rijlessen wordt vastgesteld door de rijscholen zelf. Ons kenmerk VENW/DGMO-2009/12439

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

ir. Camiel Eurlings

agina 2 van 2 P