Talis


Bewoner krijgt eerste sleutel Huurlingsedam

De eerste bewoner van het grote nieuwbouwproject Huurlingsedam in Wijchen kreeg op 13 januari zijn sleutel.
Huurlingsedam

Talis en projectontwikkelaars VOF Huurlingsedam (Hendriks Bouw en Ontwikkeling en Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling), Jansen Bouwontwikkeling B.V. en Adrie Spanjaards (Spagro Beheer B.V) zijn trots dat zij de eerste 6 woningen opleveren. Tot eind 2010 worden er nog eens ruim 250 woningen opgeleverd. Op 13 januari gaf wethouder Piet de Bruijn de eerste sleutel aan Martijn Verbeeten.

Nieuwbouwplan Huurlingsedam

Nieuwbouwplan Huurlingsedam is een groot plan voor een nieuw dorp aan de oostkant van Wijchen. Het gehele plan omvat circa 1150 woningen, waarvan de eerste fase 438 woningen omvat. De eerste fase wordt in delen gebouwd. Kenmerkend aan het plan is het dorpse karakter, wat onder andere te zien is aan het vele groen en water, de mix van kleinere en grote woningen en het stratenpatroon (geen rechte maar kromme, gebogen straten). De bouw van het eerste deel van fase 1 wordt eind 2010 afgerond. Er staan dan 269 woningen in de Huurlingsedam. Dit is bijzonder in een tijd waarin veel projecten tot stilstand zijn gekomen. Talis heeft in dit eerste deel 35 sociale huurwoningen, 12 middeldure huurwoningen en 60 goedkope koopwoningen aangeboden. Er was veel belangstelling voor deze woningen en allemaal zijn ze verhuurd en verkocht. De overige woningen worden via makelaars Driessen Makelaardij en Hans Janssen Makelaars te koop aangeboden.

Kopen met Koopgarant

De 60 koopwoningen van Talis zijn verkocht met Koopgarant. Kopers krijgen 25% korting op de marktwaarde van de woning en hebben de zekerheid dat Talis de woning terugkoopt. Talis deelt mee in de waardeontwikkeling van de woning. Bij terugkoop kan Talis de woning opnieuw met Koopgarant verkopen, regulier verkopen of verhuren. Die keuze wordt gebaseerd op wat er nodig is in de Wijchense woningmarkt en, uiteraard, op de financiële mogelijkheden van Talis. Talis biedt met Koopgarant mensen een kans om een woning te kopen die dat normaal niet zouden kunnen.