Ingezonden persbericht

Introductiecursus Boeddhisme (Jewel Heart) in Nijmegen

Nijmegen, 4 januari 2010 - Op donderdag avond 14 januari 2010 start de Introductiecursus Boeddhisme van Tibetaans-boeddhistisch Centrum Jewel Heart. De cursus bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten bij Angel Shop in het centrum van Utrecht. Aan de hand van het boek 'Voor de dood niet bang' wordt een eenvoudige en praktische kennismaking geboden met de belangrijkste thema's van het Tibetaans Boeddhisme.

Gelek Rimpoche, de schrijver van het boek en leraar van Jewel Heart, is opgeleid in de oude, Tibetaans-boeddhistische traditie. In dit boek vertelt hij over zijn eigen ervaringen met leven en dood en over beproefde wijsheden zoals die in de afgelopen 2500 jaar zijn ontwikkeld. De cursus wordt begeleid door Peter van Wanrooij, reeds vele jaren leerling van Gelek Rimpoche

Jewel Heart is een internationale organisatie die zich wijdt aan het in stand houden van het Tibetaans Boeddhisme en de Tibetaanse cultuur. Centraal daarbij staan studie en meditatie. In Nederland is Jewel Heart naast Nijmegen actief in 's-Hertogenbosch, Tilburg en Utrecht. Jewel Heart is een door Z.H. de Dalai Lama erkend Tibetaans-boeddhistisch centrum en is aangesloten bij de Boeddhistische Unie Nederland.

Inschrijven: www.jewelheart.nl. De bijdrage in de kosten bedraagt E 125. Angel Shop is gevestigd aan de Oude Gracht 288A te Utrecht.



Ingezonden persbericht