Ingezonden persbericht

COLT lanceert Cloud Infrastructure Services voor flexibele IT en lagere kosten

Amsterdam, 14 januari 2010 - COLT, een toonaangevende Europese aanbieder van zakelijke communicatiediensten, heeft vandaag de lancering aangekondigd van haar Cloud Infrastructure Services, een portfolio van diensten ontwikkeld om de flexibiliteit van cloud-systemen beschikbaar te maken voor zakelijke klanten. COLT Cloud Infrastructure Services bieden zakelijke klanten een combinatie van dedicated, virtuele en gedeelde infrastructuur. Daarnaast biedt deze portfolio opslagmogelijkheden voor de systemen in de Cloud Infrastructure, waarbij verschillende opslag mogelijkheden beschikbaar zijn, afhankelijk van de eisen van de klant.

De Cloud Infrastructure Services verlagen de investeringen die eigendom van een IT-infrastructuur met zich mee brengen en stelt klanten in staat om risico's te verminderen en tegelijkertijd de cashflow in het bedrijf te verbeteren. De transitie van IT in eigendom naar op cloud gebaseerde diensten, biedt klanten toegang tot en de beschikking over de juiste vaardigheden en technische expertise, zonder dat ze een beroep hoeven te doen op overbelaste interne IT-resources.

Als onderdeel van de Cloud Infrastructure Services zorgt COLT ook voor actieve bewaking van de prestaties en kwaliteit van apparatuur, dit om het ontstaan van knelpunten of een tekort aan opslagcapaciteit te voorkomen. Deze portal biedt een gebruiksvriendelijk dashboard met verscheidene rapportagefuncties ten behoeve van doorlopende bewaking en analyse van de serviceprestaties. Tevens beschikbaar zijn Managed security systemen met verschillende firewall policies, alsmede loadbalancers en infrastructuurcombinaties van toonaangevende hardware- en softwareleveranciers.

Maggy McClelland, Managing Director van COLT Managed Services: "Klanten zijn op zoek naar flexibiliteit en zekerheid voor hun bedrijf. We moeten ervoor zorgen dat onze Cloud Infrastructure Services de belangrijkste aandachtspunten van CIO's aanpakken: beheer van zakelijke risico's, verbetering van de dienstverlening en verlaging van de kosten. Dit hebben we gerealiseerd door servers van klein tot groot aan te bieden, door te zorgen voor beveiligde toegang via COLT private networking en/of internet en door bewaking van de services, 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Onze cloud-services kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant en bestaande productieapplicaties kunnen worden overgezet naar een cloud-omgeving. Hierdoor worden de voordelen van schaalbaarheid en verlaging van de kosten gecombineerd, met de zekerheid dat de klant kan beschikken over professionele managed services."

Dit is de tweede aankondiging in de reeks cloud-services van COLT sinds de lancering van de managed workspace in juli 2009.

COLT's managed services oplossingen zijn opgebouwd vanuit een sterke basis, de COLT-infrastructuur die bestaat uit 25.000 km netwerk en 19 datacenters in heel Europa. Deze basis stelt COLT in staat de volledige verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de veiligheid, beschikbaarheid en continuïteit van IT-processen en computer deskundigheid. De SLA's van COLT zijn aangepast aan diensten van de klant en richten zich op de dienstverlening, niet op de technologie. Het enterprise cloud-platform stelt COLT in staat services te leveren die klanten de vrijheid bieden zelf te bepalen wanneer en hoe zij willen profiteren van de managed infrastructure en application services. Dit gaat gepaard met een hogere mate van flexibiliteit om de efficiency, beveiliging en prestaties van het bedrijf te verbeteren.



Ingezonden persbericht