Gemeente Brummen


Drie forumbijeenkomsten in de maand januari

(Oorspronkelijke publicatie datum: 19-12-2009)

Het nieuwe jaar staat voor de deur en daarmee ook de eerste forumbijeenkomsten in 2010. In januari worden deze verspreid over twee donderdagavonden. Op de geplande datum van donderdag 14 januari vinden er drie fora plaats, namelijk Samenleving, Bestuur en Ruimte. Het forum Ruimte krijgt daarnaast nog een vervolg op donderdagavond 21 januari. Ook in het nieuwe jaar bent u van harte welkom om de forumbijeenkomsten bij te wonen en in te spreken of mee te praten.

De forumbijeenkomsten op donderdag 14 januari vinden plaats in het gemeentehuis en beginnen om 20.00 uur. De agenda met de achterliggende stukken kunt u vanaf woensdag 23 december 2009 downloaden van de gemeentelijke website www.brummen.nl. Ook kunt u vanaf die datum een gratis exemplaar afhalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Een week later (op donderdag 21 januari) vindt het forum Ruimte (naar verwachting) plaats op een locatie in Eerbeek.

Onderwerpen 14 januari
Op donderdag 14 januari start om 20.00 uur in de oude trouwzaal het forum Samenleving. Dit forum bespreekt onder andere de begroting van de Stichting Archipel, het controleprotocol voor de accountantscontrole en het voorstel rondom de ontwikkeling van een centrum voor jeugd en gezin. Aansluitend, om 21.15 uur begint in deze vergaderruimte het forum Bestuur. Dit forum bespreekt onder andere het voorstel voor een nieuwe Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) en in relatie daarmee de verordening afvalstoffen 2010 en de verordening Naamgeving, nummering en begrenzing 2010. Ook komt een voorstel aan bod om drie verordeningen te wijzigingen in verband met nieuwe regelgeving over de gevolgen van het niet tijdig beslissen op een aantal aanvra-gen voor het verrichten van een dienst.

In de raadzaal staat op 14 januari het forum Ruimte centraal. Om 20.00 uur start het eerste gedeelte, waarbij onder andere een keuzenotitie over het voormalige terrein De Vinkenweide (Eerbeekseweg 3 in Brummen) aan bod komt. Ook een subsidievoorstel over duurzame woon- en leefomgeving wordt besproken. De ter kennisname stukken bevat onder andere een voorstel over de ontwikkeling van het gebied Koppelenburg Zuid in Brummen. Na de pauze gaat het forum om 21.15 uur verder met de bespreking van een raadsvoorstel over de bestuurlijke samenwerkingsovereenkomst voor het project IJsselsprong.

Vervolg op 21 januari
Het forum Ruimte wordt een week later voortgezet. Dan komen nog twee inhoudelijke voorstellen aan bod. Namelijk het nieuwe bestemmingsplan voor de bebouwde kom Eerbeek en een adviesnota over de ontwikkelingen rondom het opstellen van een bestemmingsplan voor industriegebied Eerbeek Zuid. De agenda en bijhorende stukken voor dit forum zijn op vrijdag 15 januari 2010 beschikbaar.

De besluitvormende raadvergadering staat in januari 2010 gepland op donderdagavond 28 januari 2010.