Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

Themabijeenkomst `Sterke alllianties, sterke regio'

24-12-2009

De Stadsregio Arnhem Nijmegen organiseert op donderdagmiddag 14 januari 2010 een bijeenkomst met als thema `Sterke allianties, sterke regio'.

De bijeenkomst is bedoeld voor gemeenten, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars en andere geĂŻnteresseerden.

Andere bouwopgave

Na een aantal jaren van veel bouwen is het woningtekort in de stadsregio teruggebracht tot het gewenste niveau. Dat houdt niet in dat er niet meer wordt gebouwd in de stadsregio. Wel, dat de bouwopgave gaat veranderen. Zo groeien niet meer alle gemeenten en zal de opgave verschillen van gemeente tot gemeente. Volgens de meest recente voorspellingen zullen met name kleine kernen te maken krijgen met krimp, andere dorpen stabiliseren terwijl vooral de steden door blijven groeien.

Regionaal Plan 2005 - 2020

In het Regionaal Plan 2005-2020 is de ambitie uitgesproken om netwerkvorming te versterken en uit te groeien naar een volwaardig samenhangend stedelijk netwerk. Dit Plan wil de regionale condities optimaliseren die moeten leiden tot meer diversiteit in stedelijke en landelijke woon- en werkmilieus binnen het stedelijk netwerk als geheel. Hoever zijn we daar nu mee? Voor welke problemen zien dorpen en steden zich gesteld en kan daar (sub)regionaal nog beter op ingespeeld worden? Welke allianties zijn nodig voor een sterke regio nu en in de toekomst?

Programma

Aan de hand van sprekers uit het land en uit de eigen regio wordt de onderlinge afhankelijkheid in kaart gebracht en de consequenties benoemd van de veranderde bouwopgave voor de komende jaren. Op deze middag zal ook de woningbouwproductie 2009 in de stadsregio bekend worden gemaakt.

Plaats: De Hucht te Elst

Datum: 14 januari 2010

Tijd:13.30 - 16.30 uur

Meer informatie: www.destadsregio.nl

Aanmelden: klik hier

Stadsregio