Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

James Kennedy overhandigt zijn nieuwe boek aan Alexander Pechtold en Arenda Haasnoot

Zoetermeer, 6 januari 2010

Uitgeverij Boekencentrum organiseert op donderdag 14 januari a.s. de presentatie van het nieuwe boek van James Kennedy, Stad op een berg. Dit boek gaat over de publieke rol van de kerken in de samenleving. Kennedy zal in de Waalse Kerk in Den Haag de eerste exemplaren van het boek overhandigen aan Alexander Pechtold, partijleider van D66, en aan Arenda Haasnoot, predikant in de Protestantse Kerk in Nederland en vice-voorzitter van de synode.

Het boek

Hoewel religie weer meer aandacht krijgt in de samenleving, hebben de kerken afstand moeten nemen van hun dominante positie en hun pretenties moeten bijstellen. Stad op een berg gaat over die veranderende publieke rol van de protestantse kerken in Nederland.

Wat is de positie van de kerk in moderne, seculiere, democratische samenlevingen? Zijn kerken alleen vrijwilligersorganisaties en behoren ze zich als zodanig te gedragen? Of hebben ze hogere doelstellingen en moeten ze zich als goddelijke instellingen presenteren? Dit spanningsveld vormt de rode draad in Kennedy's boek.

Kennedy levert zo een inspirerende en prikkelende bijdrage aan het debat over de positie van de kerken. Hij voert een pleidooi voor een zichtbare kerk als 'contrasterende gemeenschap', die haar eigen identiteit centraal stelt en van daaruit zich richt op het publieke domein. Alleen zo is zij op een vruchtbare manier onderdeel van de seculiere samenleving en stijgt daar, net als de kerktorens, bovenuit.

Presentatie

Op 14 januari 2010 nemen Alexander Pechtold en Arenda Haasnoot de eerste exemplaren van het boek in ontvangst. Aansluitend geven zij een korte reactie op het boek. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst vanaf 18.00 in de Waalse Kerk, Noordeinde 25 in Den Haag (schuin tegenover paleis Noordeinde). We zijn daar te gast bij het gezelschap van de Haagse binnenstadpastores, de zaal is open vanaf 17.30 uur.

Congressen

Op 21 januari en 12 februari 2010 worden aan de VU en aan de Theologische Universiteit Kampen twee congressen gewijd aan dit boek.

Boekgegevens

titel: Stad op een berg. De publieke rol van de protestantse kerken

auteur: James Kennedy

prijs: ¤ 17,90

ISBN: 978 90 239 2135 6

omvang: 187 pagina's

uitvoering: paperback


---



Ingezonden persbericht