Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 13 januari 2010

Weer een mbo-punt in Rotterdam open
De Rotterdamse wethouder van Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid de heer Schrijer opent op donderdag 14 januari 2010 het mbo-punt Nieuw-Zuid, locatie Hillevliet te Rotterdam Zuid. Zadkine, Albeda College, sg. Nieuw Zuid en onderwijskoepel BOOR maken zich hiermee samen sterk om het voortijdig schoolverlaten terug te dringen.

Brug vmbo-mbo
Op het mbo-punt werken medewerkers van het vmbo en mbo samen aan de loopbaanbegeleiding van de leerlingen. Gezamenlijk helpen zij bij de overstap van het vmbo naar het mbo. Door als mbo aanwezig te zijn op de locatie waar de vmbo-leerlingen hun lessen volgen, krijgt het mbo een gezicht en wordt de stap naar een passende opleiding van het mbo makkelijker gemaakt. De loopbaanadviseur van het mbo-punt helpt de vmbo-leerling bij het leggen van contacten op het mbo en biedt ondersteuning aan leerlingen met een specifieke vraag. De loopbaan van de leerling staat hierbij centraal.

De medewerkers van het mbo-punt en de decaan / zorgcoördinator van het vmbo komen wekelijks bij elkaar op het vmbo.. Zo kan de loopbaanbegeleiding van de leerling optimaal worden afgestemd en snel actie worden ondernomen. De aandacht voor de leerling gaat door, ook nadat de leerling de overstap van het vmbo naar het mbo heeft gemaakt. "Een leerling op de juiste plek krijgen en op die manier voortijdig schoolverlaten zien te voorkomen, is wat wij beogen met de mbo-punten", zegt Zadkine projectleider Thea Kuijper.

EINDE PERSBERICHT

Donderdagochtend 14 januari 2010
8.45 uur Inloop
9.00 uur Aanvang programma
10.00 uur Eind programma

Locatie:
Nieuw Zuid
Hillevliet 90
3074 KD Rotterdam