IKON

P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5
IKON
Donderdag 14 januari 2010
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Jurgen Maas


---


* Het oordeel van de Commissie Davids zal voor de bijna 5 miljoen Irakese vluchtelingen niets uitmaken. Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling vindt daarom dat Nederland de Irakezen moet blijven helpen, tot gerepareerd is wat met politieke goedkeuring kapot is gemaakt.


* Peter Drost en Manon Nieuwenboer spelen de voorstelling Ganzenbord. Het spel staat voor onze levensweg. Een paar stappen vooruit worden gevolgd door een impasse in de Put, de verwarring van het Doolhof en het afzien in de Gevangenis met uiteindelijk als loutering het Hiernamaals.


*Ons land krijgt er binnenkort drie Caribische eilanden bij: Saba, Sint Eustatius en Bonaire. Literatuurfestival Winternachten geeft u een spoedcursus nieuwe Nederlandse gemeenten met schrijver/journalist Bòi Antoin en Gilbert Wawoe, oud lid van de Raad van State.


*De Kwestie: Ambities basisschool overspannen? Uit onderzoek blijkt dat de prestaties van kinderen op de basisschool achteruit gaan. Scholen proberen het niveau op te krikken door bijv. extra lessen en huiswerk. Is dit de oplossing? Een rondetafelgesprek met Luc Stevens, directeur NIVOZ, en Guuske Ledoux, directeur van het Kohnstamm Instituut.


*Live Muziek: The Bullfight

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl

Neem voor meer informatie contact op met Mieke Spaans, eindredacteur OBA Live tel. 06-10962471 mieke.spaans@ikon.nl mailto:mieke.spaans@ikon.nl> . U bent van harte welkom bij de live uitzending. Opgave vooraf is niet nodig.