Trigion Beveiliging neemt beveiligingsdivisie CSU over

14/01/2010 06:00

Creative Venue BV

Trigion Beveiliging, onderdeel van Facilicom Services Group uit Schiedam, zal onder voorbehoud van goedkeuring door ondermeer de NMa en de ondernemingsraden, de beveiligingsdivisie van CSU overnemen. CSU Security Services is landelijk actief met in totaal ruim 900 medewerkers. De omzet van bijna 40 miljoen euro is goed voor een 4e plaats op de Nederlandse beveiligingsmarkt. Trigion was al de grootste speler met ruim 7500 medewerkers en een jaaromzet van 330 miljoen euro.

CSU concentreert zich nog meer op haar kernactiviteit schoonmaak waarmee het van origine Brabantse familiebedrijf groot werd. Voor Facilicom Services Group, zelf nog steeds een familiebedrijf, passen de activiteiten van CSU Security Services heel goed. Algemeen directeur van Trigion Geert van de Laar is dan ook uitermate verheugd over de voorgenomen overname: "Het is in de markt bekend dat we structureel op zoek zijn naar overnamekandidaten die waarde kunnen toevoegen aan onze portefeuille en passen bij onze bedrijfscultuur. Dat is bij CSU Security Services volledig het geval. Zowel de medewerkers als de opdrachtgevers passen naadloos in onze Trigion organisatie. En dat biedt volop perspectief om intern en bij klanten synergievoordelen te realiseren."

Frie van Hulten, directievoorzitter van CSU: "We hebben een strategische heroriëntatie gedaan naar onze toekomstige concurrentiepositie. CSU focust zich als specialist op de verdere uitbouw van zijn schoonmaakactiviteiten en hulp bij het huishouden via het snel groeiende bedrijfsonderdeel Tzorg. Voor CSU Security Services was de conclusie dat het verschil in schaalgrootte met de top van de markt op termijn te groot is. Daarom hebben we bewust gekozen om de beveiligingsactiviteiten af te stoten. Zowel voor opdrachtgevers als voor onze medewerkers geeft dat de beste garantie voor continuïteit. Dat geldt des te meer met Facilicom - een stabiele, gerenommeerde organisatie in Nederland - als overnemende partij."

Zodra Facilicom Services Group definitief groen licht ontvangt voor de overname, wil het bedrijf nog dit voorjaar starten met het samenvoegen en volledig integreren van de beveiligingsactiviteiten in de Trigion organisatie. De overname is in dat geval effectief met terugwerkende kracht per 1 januari 2010.





http://www.trigion.nl

http://www.creativevenue.nl