Entopic en Hartman Communicatie lanceren nieuwe GIDS CMS

14/01/2010 08:00

Entopic en Hartman Communicatie

Amsterdam/Utrecht, 14 januari 2010- Uniek hulpmiddel voor alle toolselecties in content management.

Leveranciersonafhankelijke bureaus Entopic en Hartman Communicatie hebben de handen ineengeslagen bij de publicatie van de 'GIDS CMS, Search en Analytics'. Deze publicatie bevat de in de Benelux meest gebruikte tools voor web content management, search en analytics.

Met deze unieke samenwerking komt een einde aan de eigen publicaties van beide bureaus. Entopic publiceerde vanaf 2002 jaarlijks de Gids Content Management Systemen. De HartmanGIDS verscheen voor het eerst in 2008. Beide standaardwerken worden in de markt veel gebruikt bij de oriëntatie en selectie van een tool voor content management.

Hulpmiddel

Entopic-directeur Hans Postma over de samenwerking en de nieuwe GIDS: "Met het bundelen van onze expertises leggen we de basis voor een productoverzicht van hoge kwaliteit. De GIDS biedt dan ook een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte content management systemen en tools in de Benelux. Met productspecificaties, schermafbeeldingen en een expertevaluatie. Dit helpt lezers om snel een beeld te krijgen van wat de markt te bieden heeft. Een short list is hierna makkelijker op te stellen."

Met de nieuwe samenwerking wordt de GIDS uitgebreid met tools voor search en analytics. Volgens Erik M. Hartman is dit een logische uitbreiding: "Zoeken speelt een belangrijke rol in content management. Wie van tevoren niet goed nadenkt over de keuze voor een geschikte zoekmachine, moet het vaak doen met wat de CMS-leverancier standaard biedt. Dat is niet altijd de beste oplossing. De keuze om ook tools voor analytics op te nemen lijkt ons evident. Wie niet meet hoe een webomgeving wordt gebruikt, kan de waarde van de investering niet aantonen."

Publicatiedatum

De GIDS verschijnt in het voorjaar van 2010. U kunt de GIDS nu al bestellen via www.entopic.com/gids en www.hartmangids.nl.

====== EINDE PERSBERICHT =====





http://www.hartman-communicatie.nl