Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Apeldoorn, 14 januari 2010

Nieuwe producten zorgen voor uitbreiding
tarieflijst Kadaster

Door het beschikbaar komen van een aantal nieuwe producten in de loop van 2010, wordt de Regeling tarieven Kadaster (RtK) uitgebreid. Per 1 maart 2010 voegt het Kadaster de nieuwe producten toe aan de RtK.

Een van de producten die aan de RtK worden toegevoegd, is het Woningrapport. Het Woningrapport biedt, naast kadastrale- en topografische informatie van het Kadaster, ook informatie van externe partijen en is daarmee geschikt als referentie bij de waardebepaling van een woning.

Verbetering structuur
De toevoeging van deze nieuwe producten aan de RtK is eveneens een geschikt moment om verbeteringen toe te passen op de structuur ervan. Het doel hiervan is om voor een aantal producten te komen tot een meer evenredige kostenverdeling. De prijsverhouding tussen producten of onderdelen ervan wordt hierdoor verbeterd. Tevens wordt een aantal tekstuele verduidelijkingen van de RtK doorgevoerd.

Afstemming met belanghebbenden
Voorstellen voor de aanpassing van de RtK zijn besproken met de Gebruikersraad en de Raad van Toezicht. De minister van VROM heeft de nieuwe tarieven vastgesteld.