Ingezonden persbericht


14 januari 2010

Ruim 350 voetbalclubs nemen deel aan Toto-actie

Meer dan 350 amateurvoetbalclubs nemen tot nu toe deel aan de actie van Toto, waarbij verenigingen kunnen profiteren van de Toto-deelname van hun leden. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en Toto werken sinds september 2009 samen om verenigingen - net als vroeger - de kans te bieden extra geld te genereren voor de clubkas.

Voor elk lid van een amateurclub dat via toto.nl deelneemt, gaat een provisie van tien procent over de totale omzet rechtstreeks naar de clubkas. Daarnaast ontvangt de club voor elk deelnemend lid eenmalig ¤ 4,50.

Een van de ruim 350 deelnemende verenigingen is A.S.V. Apeldoornse Boys. De in 1918 opgerichte club heeft ruim zevenhonderd leden en telt acht seniorenelftallen. "Het spelen van Toto is een traditie binnen onze vereniging. Een actieve Toto-commissie ging vroeger langs de deuren om de formulieren en de inzet op te halen. Sinds de hernieuwde samenwerking tussen Toto en de KNVB zijn wij weer aan de slag gegaan. Met een publicatie in ons clubblad en de Toto-promotiematerialen brengen wij de actie onder de aandacht van onze leden. Hoe meer leden Toto spelen, hoe meer geld het ons oplevert. Verenigingen kunnen dus met deze actie op een eenvoudige manier extra geld verdienen", aldus John Lamberts, bestuurslid van Apeldoornse Boys.

Amateurvoetbalverenigingen die ook willen deelnemen aan de actie van Toto, kunnen zich tot 1 maart aanmelden via toto.nl.

Over Toto
Niet alleen spelers van Toto winnen met Toto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Toto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.

Over KNVB
De KNVB is de grootste sportbond van Nederland. Bijna 1,2 miljoen Nederlanders genieten op een actieve manier van het voetballen, miljoenen meer als supporters van clubs en het Nederlands elftal. Elk weekend organiseert de KNVB meer dan 33.000 wedstrijden. De KNVB streeft ernaar dat voetbal toegankelijk is voor iedereen.

Noot voor redactie,