Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Solipsis benoemt tot IBM ValueNet Partner voor Cognos

Brakel, 14 januari 2010 - ICT-dienstverlener Solipsis is benoemd tot IBM ValueNet Partner op het gebied van Cognos. IBM Software ValueNet is ontwikkeld om IBM Business Partners zoals Solipsis te belonen voor hun investeringen in vaardigheden en hoogwaardige oplossingen op basis van bepaalde IBM Software portfolio's. Als geselecteerde business partner mag Solipsis specifieke IBM Cognos Software producten doorverkopen, advies- en implementatieservice bieden en ondersteuning bieden op productniveau. De uniforme kwaliteitseisen die IBM aan haar business partners stelt, vormen een garantie voor deskundigheid op software-, applicatie-, oplossingen- en dienstverlenend gebied.

Solipsis is al jarenlang key-partner van Cognos, maar na de overname door IBM is het partnerkanaal grondig geëvalueerd. Hierbij zijn een aantal belangrijke eisen gesteld waaraan ValueNet partners moeten voldoen. Zo moet een groot deel van de consultants gecertificeerd zijn en moet men een eigen helpdesk inrichten. Andere criteria zijn onder meer het opstellen van een business plan en de aanwezigheid van dedicated account managers Business Intelligence/Performance Management, met als focus het Cognos productportfolio.

Goossen de Bruin, Directeur Solipsis: "De status van IBM ValueNet partner is voor Solipsis een belangrijke toegevoegde waarde waarmee we ons extra kunnen onderscheiden naar de markt. Het betekent dat wij aan hoge kwaliteitseisen voldoen en beschikken over gecertificeerde Cognos-consultants die voor klanten systemen optimaal kunnen inrichten, medewerkers kunnen trainen en tevens het systeem kunnen onderhouden."

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de vier businessunits Performance Management, Systeem en Netwerk Beheer, Systeem Ontwikkeling en Onderhoud en Enterprise Document Management. Solipsis werkt momenteel voor ongeveer 600 (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Solipsis is onderdeel van de Solipsis-groep, waartoe ook Holland House en IntraData behoren. Voor meer informatie: zie www.solipsis.nl, www.hollandhouse.com en www.intradata.nl.



Ingezonden persbericht