Reesink N.V.

PERSBERICHT van KONINKLIJKE REESINK N.V.
Datum: 14 januari 2010

Aanzienlijk lager bedrijfsresultaat door moeilijke marktomstandigheden

Koninklijke Reesink N.V. kijkt terug op een moeizaam verlopen 2009. De handel in de markten waarin wij ons begeven staat aanzienlijk onder druk. Wij verwachten dat de marktomstandigheden voor het eerste halfjaar van 2010 ook nog niet verbeteren.

De omzet daalde met ruim 17% van 199 mln over 2008 naar 164 mln. Het bedrijfsresultaat exclusief de bijzondere posten is ten opzichte van 2008 aanzienlijk (circa 40%) gedaald. In 2008 bedroeg het saldo van de bijzondere posten 0,7 mln. Een bijzondere post die we nog niet tot het bedrijfsresultaat over 2009 kunnen rekenen is de door ons ontvangen 1,9 mln schadevergoeding van de gemeente Apeldoorn. Reesink is in hoger beroep gegaan tegen het vonnis.

In het halfjaarbericht is reeds gemeld dat tegenvallers bij de sanering van de terreinen aan de Havenstraat te Zutphen hebben geleid tot een negatief resultaat van 0,4 mln. Voorts worden in het beleggingsresultaat de aanpassingen van de actuele waarden van de gebouwen en terreinen die niet aan de eigen bedrijfsuitoefening dienstbaar zijn verwerkt. Hiertoe behoren ook de gronden in het buurtschap De Kar te Apeldoorn, waarover we met de gemeente in overleg zijn voor vestiging van het Centre of Agricultural Exellence. Bij realisatie van dit plan zal op enkele hectaren worden gebouwd en het overgrote deel worden gebruikt als landbouwgronden. Hertaxatie leidt tot een afwaardering van deze gronden met 4,6 mln. Per saldo resteert er over 2009 een verlies op het vastgoed van 5,0 mln.

Inmiddels heeft de rechtbank te Rotterdam vonnis gewezen in de procedure tegen het Havenbedrijf Rotterdam N.V. De rechter heeft de opzegging van de erfpachtrechten door het Havenbedrijf nietig verklaard. Het Havenbedrijf is tegen het vonnis in hoger beroep gegaan. Wij waren eerder al met het Havenbedrijf in overleg om gezamenlijk tot een invulling van ons onroerend goed te komen en dit overleg blijven wij vervolgen.

Verder kunnen wij u melden dat wij een koopovereenkomst met Ten Brinke Gosselink Projectontwikkeling B.V. te Varsseveld hebben getekend met betrekking tot de gebouwen en terreinen te Zevenaar. Gelet op strategische overwegingen, van zowel Reesink als Ten Brinke, kunnen over de inhoud van de koopovereenkomst op dit moment nog geen mededelingen worden gedaan. Over de verkoopprijs wordt nog geen mededeling gedaan anders dan dat deze hoger is dan de huidige boekwaarde. Gezien de inhoud van de

koopovereenkomst en het feit dat Reesink voor haar rekening en risico moet slopen en saneren wordt de huidige boekwaarde nog niet verhoogd.

De definitieve cijfers over 2009 van Koninklijke Reesink N.V. zullen eind maart a.s. openbaar worden gemaakt, terwijl het jaarverslag over 2009 naar verwachting eind april 2010 zal worden gepubliceerd.

De jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders zal worden gehouden op 19 mei a.s. te Apeldoorn en om 14.00 uur aanvangen.

Zutphen, 14 januari 2010 Directie Koninklijke Reesink N.V.



Reesink N.V.