Ingezonden persbericht



---


Agora, vrijdag 22 januari om 20.15 uur
Flitsende Kopmannen in De Wereldband

"Ze zijn van alle markten thuis, virtuoos op talloze instrumenten, brengen muziek uit alle windstreken en allemaal even voortreffelijk", schreef De Telegraaf over 'KEET'. In 'KOPMANNEN' komt deze geslaagde mix terug. Met een peloton van 99 instrumenten. De een na de ander demarreert, maar er is geen ontsnappen aan het razend flitsende spektakel van Wereldband. Herkenbaar en toch onnavolgbaar, aanstekelijk, vol vreemde hersenspinsels, komische gedachtesprongen en vooral: heerlijke muziek. "Een bruisende potpourri die moeiteloos mime, fysiek theater en muziek met elkaar verbindt" (Trouw).

Agora, vrijdag 22 januari om 20.30 uur
Thriller ín het theater: 'De Vrouw in het Zwart'

Een advocaat op leeftijd (Bruun Kuijt) raakt geobsedeerd door het idee dat hij en zijn familie vervloekt zijn door een spookachtige vrouw in het zwart. In een poging het kwaad te bezweren neemt hij een sceptische jonge acteur in dienst (David Goddyn) om hem te helpen zijn obsessies te begrijpen. Maar al snel verliezen ze het zicht op de werkelijkheid. Het Thriller Theater combineert in dit spookverhaal de intensiteit van de film noir met de klassieke wereld à la Charles Dickens. Een bijna lichamelijke ervaring die de toeschouwer niet snel zal vergeten.

Agora, zaterdag 23 januari om 14.00 uur
Deelnemers Flevoland in Kinderen voor Kinderen

In deze 18e editie van VARA's Kinderen voor Kinderen Songfestival, gaan de twaalf beste deelnemers uit Flevoland in Agora de strijd met elkaar aan. Zij zingen elk een liedje uit het 30-jarig Kinderen voor Kinderen-repertoire. De winnaar mag meedoen aan de landelijke finale die door de VARA op televisie wordt uitgezonden. Ook is er weer een spetterende Meezingshow waarbij alle kinderen uit de zaal het podium mogen beklimmen om de KvK-klassiekers uit volle borst mee te zingen. Het kinderkoor, begeleid door Babette Labeij, en de dansers van dansacademie Lucia Marthas maken het feest compleet!

Agora, dinsdag 26 januari om 20.15 uur
Komedie 'Bedgeheimen' van Haye van der Heyden

'Bedgeheimen' van Mussen & Zwanen is de nieuwe komedie van tekstschrijver en regisseur Haye van der Heyden. Hij schreef het stuk in zijn beproefde en bewierookte cabareteske stijl, met hilarische terzijdes, ironische relativering en veel lekkere muziek ter ondersteuning. Met Bert Kuizenga, Mary-Lou van Stenis, Miryanna van Reeden, Eva Poppink, Hans Breetveld en Dave Mantel

Francien verveelt zich met Jaap, Otto verveelt zich met Plien en het leven is kort. Er moet genoten worden! Van romantiek bijvoorbeeld! Otto en Francien leren elkaar kennen via internet en het klikt meteen. Maar hun echtgenoten bedriegen, dat willen ze toch niet. Het zou dus heel goed uitkomen als Jaap en Plien elkaar ook leuk zouden vinden. Is dat niet te regelen? 'Bedgeheimen' is een relatiekomedie zonder slip, dus geen onderbroekenlol!

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, woensdag 27 januari en donderdag 28 januari om 20.15 uur Musical Amandla! Mandela is ontroerend mooi

AMANDLA! MANDELA is een Nederlands gesproken en gezongen musical over Nelson Mandela, met feestelijke en dynamische muziek en dans, waarin meer dan dertig Nederlandse zangers/acteurs en Zuid-Afrikaanse muzikanten en dansers samen te zien zijn. Amandla betekent 'kracht'; AMANDLA! MANDELA laat zien met hoeveel passie en kracht Nelson Mandela zijn leven leidt en voor zijn idealen vocht. De voorstelling toont hoe Mandela de geschiedenis van Zuid-Afrika ingrijpend heeft veranderd en wat hem heeft geïnspireerd. "De wonderbaarlijke schoonheid van Afrikaanse muziek is dat deze je energie geeft, zelfs als de muziek een triest verhaal vertelt. Je kunt arm zijn, in een krakkemikkig huis wonen of zonder werk zitten, maar Afrikaanse muziek geeft altijd hoop - "Het Afrikaanse a capella-koor geeft deze voorstelling die authentieke Afrikaanse sfeer "Nelson Mandela zou hebben genoten van zijn eigen musical". "Kenneth Herdigein is indrukwekkend als milde, wijze Mandela" (Trouw) en "verdient een groot compliment" (De Telegraaf). "

Agora, vrijdag 29 januari om 20.30 uur
'NO Blues' is oorstrelend mooie wereldmuziek

In het Egyptische Memphis, waar de Mississippi uitmondt in de Jordaan, staat theehuis De Saloon. Een cowboy parkeert buiten zijn kameel en bestelt binnen aan de bar een Jack Daniels-muntthee on the rocks. Dit is de muziek van 'NO Blues', dat experimenteert op het kruispunt van folkblues en traditionele Arabische muziek. Dit genre laat zich het best omschrijven als 'Arabicana': de Mississippi vol Palestijnse tranen. Mooie en eerlijke muziek die de kortste weg naar het hart neemt. De groep is inmiddels uitgegroeid tot een voor Nederlandse begrippen ongekend wereldmuzieksucces.

Zoals muziekblad OOR het verwoordt: "Meer dan geslaagd, (.) oorstrelend mooi, (.) dit is wereldmuziek in meer dan één opzicht". ''Vanaf de eerste noot werd het publiek gegrepen door deze magische samensmelting van werelddelen. We hapten naar adem als de laatste klanken van een nummer wegebden, om vervolgens onze handen blauw te klappen" (Eindhovens Dagblad).

"De groep koos een ongewone aanpak; stijlen staan met elkaar in contrast, in plaats van met elkaar te worden versmolten. Dat de rechtlijnige melodievoering van de Amerikaanse songwritertraditie en de meanderende melodielijnen van de Arabische zangkunst nergens wringen, maar elkaar aanvullen en versterken, is een bewijs voor het grote vakmanschap van deze muzikanten." (de Volkskrant).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 30 januari om 20.15 uur
Prachtig finaleconcert 'Passie' van Ruth Jacott

De veelzijdige zangeres Ruth Jacott langs de Nederlandse theaters met haar nieuwe theatershow 'Passie'. De diva komt met een verrassend nieuw geluid en zingt naast Nederlandse, ook Spaanstalige en Engelstalige nummers. 'Passie' staat in het teken van passionele latin en tropische sferen, gebracht door een 8-koppige band, backing vocals, dansers en een van de beste zangeressen van ons land. Zaterdag 30 januari is tevens de allerlaatste kans om dit succesvolle theaterconcert bij te wonen. Kortom, een passionele avond die u niet snel zal vergeten!

Ruth is al jaren niet meer weg te denken in de vaderlandse muziekindustrie. Sinds zij in 1993 met het nummer Vrede deelnam aan het Eurovisie Songfestival startte een glansrijke carrière en vele spectaculaire theatershows volgden. Dat zij van alle markten thuis is en muzikaal veel in huis heeft, bewees zij immers ruimschoots met de vertolking van de titelrol in de musical Billie Holiday. Hiervoor ontving Ruth in 2008 de 'John Kraaijkamp Musical Award' voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Musical. "Petje af voor Ruth Jacott", schreef De Telegraaf over haar schitterende rol in de musical 'Billie Holiday'. De pers was unaniem lovend over haar prachtige vertolking van de beroemde zangeres.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, zondag 31 januari om 14.00 uur
Dieren van papier in 'Michael en de Draak (4+)'

Michael is een klein papieren muisje dat uit een affiche tot leven wordt getoverd. Al snel blijkt hij het buitenbeentje in de familie. Hij weigert om zoals de anderen angstig door het leven te gaan. Hij is toch niet voor niets genoemd naar een drakendoder uit een boek? Dus wil hij monsters zien, echte monsters. Hij gaat op reis door de lucht, onder de aarde en in het water, op zoek naar het gevaar. Maar als hij een draak wil zien dan moet hij in de wereld van de boeken zien te komen. En hij moet het vuur trotseren. Dit muisje heeft een staartje!

In deze voorstelling van Jacobus Wieman met prachtige papieren dieren spelen water, vuur, lucht en aarde, een belangrijke rol. Een mooi verhaal over de moed van een kleine muis. Bang zijn of niet bang zijn, dat is de vraag... Wieman gebruikt diverse verrassende technieken om de dieren tot leven te wekken in dit schitterende kindertheater.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, dinsdag 2 februari om 20.15 uur - LAATSTE KAARTEN! Acda en de Munnik in Agora met muzikale 'ODE'

Vijf jongens op tournee brengen een ode. Aan de liefde? Aan de muziek? Aan de muzikale helden? In elk geval een ode aan het leven en het lied. En de lach.

Het is in 2009 alweer twintig jaar geleden dat Thomas Acda en Paul de Munnik elkaar tegen het lijf liepen op de Kleinkunstacademie in Amsterdam: een ontmoeting met gevolgen. 'ODE' wordt een muzikaal theaterprogramma rond de beproefde as Thomas Acda, Paul de Munnik en David Middelhoff, versterkt met drummer Dave van Beek en JB Meijers op gitaar, toetsen, toeters en alles wat hij verder in handen weet te krijgen. Vijf jongens drie maanden op tournee: een garantie voor een avond grote hits, allang vergeten juweeltjes en nieuwe nummers.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, dinsdag 2 februari om 20.30 uur
Cabaretier Vincent Bijlo verlicht met 'Verlicht'

Als u een chronisch lachtekort heeft opgelopen en uw bloeddruk onder invloed van de dagelijkse ergernissen zorgwekkend is gestegen, kom dan naar 'Verlicht'. Als u mensen en dingen niet meer in het juiste licht kunt plaatsen, kom dan naar 'Verlicht'. Als u nog steeds niet weet waarom de dingen zijn zoals ze zijn en lopen zoals ze lopen, kom dan naar 'Verlicht'. Als u twijfelt aan de zin van alles, kom dan naar 'Verlicht'.

Cabaretier, schrijver en radiomaker Vincent Bijlo meent dat in de wereld van het kijken erg weinig wordt gezien. We worden verblind door het daglicht van de waan en dat is niet het licht waar het om gaat. Kom dus langs. Want 'Verlicht' verlicht.

"Het is zijn dertiende show en tevens een van zijn beste. Bijlo is een onvervalst moralist, maar weet zijn ergernissen zodanig op te dissen dat er veel te lachen valt. Hij is grimmig en geestig tegelijk. Met zijn sardonische- en soms hyperactuele- grappen maakt hij 'Verlicht' tot een pakkend programma dat tevens een treffend beeld geeft van de stand van het land. Zoals het een goed cabaretier betaamt. (NRC Handelsblad)"

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.


---- --