Gemeente Oost-Gelre


Nieuw gezondheidscentrum: grote meerwaarde voor Lichtenvoorde Ondertekening samenwerkingsovereenkomst door zorgpartijen op 14 januari 2010

Op donderdag 14 januari 2010 hebben ProWonen, gemeente Oost Gelre en diverse (zorg)partijen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor een gezondheidscentrum op de plek van de voormalige F.E. van Veldenschool tussen de Esstraat en C. Looierstraat in Lichtenvoorde. Het gezondheidscentrum staat al een tijd op de agenda in Lichtenvoorde. Inwoners van Lichtenvoorde krijgen met de komst van het gezondheidscentrum één plek waar men voor allerlei zorg terecht kan.

Samenwerking
In het toekomstige gezondheidscentrum, gebouwd door ProWonen, zijn vertegenwoordigd: gemeente Oost Gelre (WMO loket), Stichting Sensire, Stichting De Lichtenvoorde, SKB Winterswijk, apotheek Lichtenvoorde, huisartsenpraktijk Van Doesburg/Jansen, huisartsenpraktijk Richtershagen, huisartsenpraktijk De Nooijer/Vonck, fysiotherapie Oost Gelre, Cesar oefentherapie Wolterink, Psychologenpraktijk Soesman en Logopedie Oost Gelre. Omdat al deze instanties in het gezondheidscentrum zitten, kunnen ze van elkaars kennis gebruik maken en geeft het nieuwe mogelijkheden voor samenwerkingsafspraken.

Het gebouw

Er is een stedenbouwkundig ontwerp gemaakt, dat ook al is bekeken door de welstandscommissie en de gemeentelijke stedenbouwkundige. Alle partijen gaan binnenkort met de architect om tafel om over het ontwerp van het gezondheidscentrum te praten, zodat alle partijen een goede plek krijgen.

Informatie omwonenden

Op donderdag 14 januari 2010 hebben de partijen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd. Hierna wordt het plan verder door de architect uitgewerkt. De verwachting is dat de eerste tekeningen van de architect na de zomervakantie worden opgeleverd. Zodra de partijen het eens zijn over het ontwerp wordt er een inloopbijeenkomst voor omwonenden, belanghebbenden en inwoners van Lichtenvoorde georganiseerd. Daarna starten de wettelijke bouwprocedures.


---




Gemeente Oost-Gelre