European Capital krijgt de opbrengst van 66,8 miljoen Euro van drie uittredingen 14/01/2010 00:51

PR Newswire

ST. PETER PORT, Guernsey, January 13 /PRNewswire/ --
European Capital Limited ("European Capital") heeft vandaag aangekondigd dat het 66,8 miljoen Euro uit de uittreding van drie investeringsbedrijven ontvangen heeft.

"Het doet ons genoegen de verkoop van de senior ondergeschikte schuld van MW Brands, het afbetalen van de senior ondergeschikte schuld van Orangina Schweppes en de terugbetaling van het tweede pandrecht en de PIK lening van Simple Health & Beauty aan te kunnen kondigen", zei Nathalie Faure Beaulieu, regionaal beherend directeur van European Capital Financial Services.

MW BRANDS
De verkoop van 7,2 miljoen Euro aan senior ondergeschikte schuld van MW Brands vertegenwoordigde een jaarlijks rendementspercentage van 14%. European Capital heeft oorspronkelijk in juli 2006 geld geven voor de aankoop van MW Brands van Heinz en heeft 6,1 miljoen Euro geïnvesteerd in senior ondergeschikte schuld samen met kapitaalsponsor Lehman Brothers Merchant Banking.

MW Brands produceert visproducten en is gespecialiseerd in op tonijngebaseerde producten en verkoopt ook een veelomvattend scala van zalm, makreel, sardine, vis spreads en andere visproducten. De kern merken van het bedrijf zijn onder meer John West, Petit Navire, Parmentier en Mareblu en zijn producten worden voornamelijk verkocht in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Ierland en Nederland. Het hoofdkwartier van het bedrijf is in Frankrijk.

Meer informatie over de investeringen van European Capital in MW Brands is te vinden op
http://www.europeancapital.com/our_portfolio/companies/mw_brands.html.

ORANGINA SCHWEPPES
European Capital heeft oorspronkelijk geld gegeven voor het ondersteunen van de herkapitalisatie van Orangina Schweppes in augustus 2006 en heeft 7,6 miljoen Euro geïnvesteerd in senior ondergeschikte schuld, samen met kapitaalsponsors Lion Capital en The Blackstone Group International. In november 2009 heeft Suntory Holdings, een Japanse maker van dranken, Orangina Schweppes gekocht. Deze aankoop heeft geleid tot de terugbetaling van onze senior ondergeschikte schuld, wat een opbrengst heeft opgeleverd van 8,7 miljoen Euro. Dat vertegenwoordigt een jaarlijks rendementspercentage van 12% op onze oorspronkelijke investering.

Orangina Schweppes is een Europese groep die gespecialiseerd is in het maken, distribueren en het verkopen van frisdranken, die sterk aanwezig is op plaatselijke markten. De kern merken van het bedrijf omvatten onder meer Orangina, Schweppes, Oasis, Trina, Pulco en La Casera en zijn producten worden in meer dan 60 landen verkocht. Het hoofdkwartier van het bedrijf is in Frankrijk en het heeft bijna 2.500 mensen in dienst.

Meer informatie over de investeringen van European Capital in Orangina Schweppes is te vinden op
http://www.europeancapital.com/our_portfolio/companies/orangina.html.

SIMPLE HEALTH & BEAUTY
European Capital heeft oorspronkelijk geld geleverd voor de ondersteuning van de herfinanciering van Simple Health & Beauty (vroeger Accantia Health & Beauty) in juni 2007 en heeft 35 miljoen Pound Sterling geïnvesteerd in een tweede pandrecht, ondergeschikte schuld en PIK leningen samen met kapitaalsponsor Duke Street Capital. In december 2009 heeft Alberto Culver Business, een in de VS gebaseerd bedrijf voor schoonheidsmiddelen, Simple Health & Beauty gekocht. Deze aankoop heeft geleid tot de terugbetaling van ons tweede pandrecht, senior ondergeschikte schuld en PIK lening, wat een opbrengst heeft opgeleverd van 45 miljoen Pound Sterling. Dat vertegenwoordigt een jaarlijks rendementspercentage van 14% op onze oorspronkelijke investering.

Simple Health & Beauty is een bedrijf dat producten maakt voor huidverzorging en toiletartikelen en dat de eigenaar is van Simple, het meest vooraanstaande merk van huidverzorging en toiletartikelen ontwikkeld speciaal voor gevoelige huid. Het hoofdkwartier van het bedrijf is gevestigd in West Midlands, Verenigd Koninkrijk en zijn producten worden voornamelijk verkocht in het VK en de Republiek Ierland.

Meer informatie over de investeringen van European Capital in Simple Health & Beauty is te vinden op
http://www.europeancapital.com/our_portfolio/companies/accantia_health.html.

OVER EUROPEAN CAPITAL
European Capital is een kapitaalinvesteringbedrijf overal in Europa, doet investeringen in midden en creëert senior schuld met 1,3 miljard Euro aan bezit onder beheer. Het wordt beheerd door European Capital Financial Services (Guernsey) Limited ("ECFSG" of de "Investeringsmanager"), een volledige dochteronderneming van American Capital, Ltd.

OVER AMERICAN CAPITAL
American Capital is een op de beurs verhandeld bedrijf voor
aandelenvermogen en een wereldwijde beheerder van bezittingen, met US$ 12 miljard aan kapitaalsbronnen onder beheer. American Capital schept, ondersteunt en beheert investeringen in middenmarkt privékapitaal, financiën met hefboomwerking, onroerend goed en gestructureerde producten. American Capital is opgericht in 1986 en heeft acht kantoren in de VS, Europa en Azië. Meer informatie is te vinden op www.AmericanCapital.com.

Dit persbericht bevat vooruitblikkende verklaringen. De verklaringen met betrekking tot verwachte resultaten van European Capital en/of American Capital zijn onderworpen aan verschillende factoren en onzekerheden, waaronder de onzekerheden verbonden met het tijdstip van het afsluiten van transacties, veranderingen in rentevoeten, de beschikbaarheid van transacties, veranderingen in regionale, nationale, of internationale economische omstandigheden, of veranderingen in de omstandigheden van de industrieën waarin European Capital en/of American Capital geïnvesteerd hebben.

Contactpersoon: European Capital Financial Services Limited
Tel: +44-20-7539-7000

Ira Wagner, President
Nathalie Faure Beaulieu, Regional Managing Director, Noord Europa Matthew Gordon Clark, Director, UK Mezzanine
Jerry Tebbutt, Director, UK Mezzanine

Ira Wagner, President, Nathalie Faure Beaulieu, Regional Managing Director, Northern Europe, Matthew Gordon Clark, Director, UK Mezzanine, Jerry Tebbutt, Director, UK Mezzanine, +44-20-7539-7000, allen van European Capital Financial Services Limited






-