Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

BAM verwerft opdracht renovatie verkeerstunnel Londen

Bunnik, 14 januari 2010 - BAM Nuttall Ltd, de Britse infradochter van Koninklijke BAM Groep nv, heeft opdracht verworven van Transport for London (TfL) voor de renovatie van een tunnelbuis van de Blackwall Tunnel in het oostelijk deel van Londen. De opdrachtsom bedraagt circa ¤ 50 miljoen.

De Blackwall Tunnel voert een van de drukste forenzenwegen - de A102 - onder de Thames door. De tunnel vormt een vitale schakel tussen Zuidoost-Londen en de regio Kent aan de ene kant en de stadsdelen London Docklands, City of London en het centrum aan de andere kant. De oeververbinding bestaat uit twee afzonderlijke tunnels. De door BAM Nuttall te renoveren tunnel, die het verkeer in noordelijke richting voert, is gebouwd in 1897 en is 1.364 meter lang. Tijdens de renovatie blijft de tunnel overdag in gebruik voor het verkeer. De werkzaamheden gaan in februari van start. Het project zal naar verwachting drie jaar duren.

Het project omvat een complete modernisering van de tunnel. Bovendien zal een nieuw ventilatiesysteem worden geïnstalleerd. De blus- en veiligheidssystemen worden verbeterd, door onder meer het aanbrengen van nieuwe tunnelverlichting, verkeerscamera's, een radio-onderbreking-sysrteem en tekstpanelen om verkeersdeelnemers snel te kunnen informeren. BAM Nuttall zal tevens de hemelwateropslag en pompsystemen verbeteren, alsook sloopwerkzaamheden uitvoeren om pechhavens te creëren.