Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Duurzame Energie Centrale Limburg niet in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 14 januari 2010 -- gemeente en NedCar hebben geen bidbook ingediend voor de realisatie van de Duurzame Energie Centrale Limburg op het NedCar terrein in Sittard-Geleen. NedCar had zich als potentiële kandidaat voor de vestiging van de DECL gemeld bij de provincie Limburg. Met de gemeente is de afgelopen maanden gewerkt aan een bidbook.

Wethouder Ruud Guyt:'Tot onze grote teleurstelling heeft NedCar op het laatste moment laten weten dat NedCar, ondanks indringend bestuurlijk overleg, afziet van het indienen van een bidbook DECL. Een Duurzame Energie Centrale draagt positief bij aan het vergroten van het aandeel duurzame energie, het verduurzamen van de economie en aan het versterken van de regionale werkgelegenheid.'.

De gemeente blijft zich inspannen om de duurzaamheiddoelstellingen te halen.

Provincie Limburg heeft het initiatief genomen voor de realisatie van een Duurzame Energie Centrale Limburg. Deze centrale moet een bijdrage leveren aan een duurzaam Limburg. De Duurzame Energie Centrale Limburg wekt energie op uit duurzame bronnen zoals zon, wind en biomassa. Het college van Sittard-Geleen heeft, ondersteund door een door de raad unaniem aangenomen motie, zich tot het uiterste ingespannen om de realisatie van de DECL op het NedCar terrein mogelijk te maken.

B&W hadden op 5 januari 2010 goedkeuring gegeven aan het gemeentelijk deel van het bidbook DECL. Hierin zijn de gemeentelijk inspanningen vastgelegd om de DECL te kunnen realiseren op de NedCar locatie. en Provincie Limburg heeft het initiatief genomen voor de realisatie van een Duurzame Energie Centrale. Doel is om daarmee een bijdrage te leveren aan een duurzaam Limburg. De Duurzame Energie Centrale Limburg (DECL) is een centrale die energie opwekt uit duurzame bronnen zoals zon, wind en biomassa. Het gemeentebestuur van Sittard-Geleen heeft kenbaar gemaakt zich tot het uiterste in te zullen spannen om de realisatie van de DECL mogelijk te maken.


---




Gemeente Sittard-Geleen