Ingezonden persbericht


's Werelds eerste serie camcorders met Wi-Fi en DLNA

Samsung toont veelzijdige camcorders met verbluffende beeldkwaliteit

Delft, 14 januari 2010 - Samsung Electronics breidt haar succesvolle lijn camcorders uit met series waarmee je prachtige filmopnamen maakt. Nieuwe lichtsensoren, processoren die ruis onderdrukken en diverse stabilisatieprogramma's zorgen voor perfect beeld in heldere kleuren, zonder schokken en trillingen. Natuurlijk heeft Samsung ook aan het gebruiksgemak gedacht. Neem de Wi-Fi- en DLNA-connectiviteit van de S-serie waarmee je draadloos opnamen deelt, de gekantelde lens van de C20 en M20 of de upload-knop waarmee je razendsnel filmpjes op YouTube zet.

's Werelds eerste serie camcorders met Wi-Fi en DLNA Samsung introduceert met de S-serie full-HD-camcorders die als eerste ter wereld een ingebouwde Wi-Fi- en DLNA-connectie bevatten. Zo kun je draadloos filmopnamen delen. Ook de beeldkwaliteit van de filmopnamen tillen de camcorders naar nieuwe hoogten. De Victoria Engine-processor en de 1/2.3 inch BSI CMOS-sensor zorgen zelfs bij matige lichtomstandigheden voor hoogwaardige beelden in levensechte kleuren. Het 3D Noise Reduction-filter in de processor helpt ruis voorkomen, maar ziet details niet over het hoofd. Zelfs als je inzoomt blijven de beelden haarscherp dankzij de krachtige Schneider KREUZNACH Varioplan-HD-lens met Samsung's 18x Intelli-Zoom. De Optical Stabilization minimaliseert vage en schokkerige beelden. Met een interne Solid State Drive (SSD) bevatten de camcorders een intern geheugen dat betrouwbaarder en duurzamer is dan elke andere vorm, waaronder Hard Disk Drives (HDD).

De camcorders uit de S-serie bieden extra gebruiksgemak met een 3,5 inch breedbeeld touchscreen display waarin de 3D grafische gebruikersinterface is verwerkt. Je scrollt makkelijk door de menu's en opties. De camcorders beschikken over unieke eigenschappen, zoals een flash waarmee je perfect 10 megapixel foto's vastlegt. Je kunt video's als storyboard uitprinten, of in superslow-motion opnamen maken met snelheden van 300 fps in een resolutie van 368 x 208 en van 600 fps in een resolutie van 192 x 112. Met HD-Time Lapse Recording maak je met een interval van 1 tot 30 seconden filmopnamen die je als afzonderlijke filmbestanden opslaat.

De Samsung HMX-S15, HMX-S16, HMX-S10 zijn vanaf mei 2010 in Nederland verkrijgbaar. De SX-10 bevat geen Wi-Fi, DLNA en SSD.

Ontspannen blijven filmen met ergonomische C20 en M20 Samsung onthult twee stijlvolle ergonomische compactcamcorders boordevol functies. De C20 en M20 hebben een 25 graden gekantelde Active Angle-lens. Het grote voordeel hiervan is dat je geen vermoeide armen meer krijgt tijdens het filmen. In het design van deze eyecatchers is een vleugje Touch of Color(TM) verwerkt. De C20 met 10x optische zoom filmt in resoluties van 720 x 480. De M20 levert full-HD video's in 1080/60p. Daarbij maakt de M20 gebruik van de BSI CMOS-sensor die zelfs prachtig beeld detecteert bij matig licht. Deze camcorder heeft 8x optische zoom, 12x intelli-zoom en kan van stilstaand videobeeld 12 megapixel foto's maken. Beide camcorders maken gebruik van de H.264-compressie. Zo houd je meer ruimte over op de geheugenkaart en kun je langer doorfilmen. Hyper Image Stabilization zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt inzoomen zonder vage beelden, schokken of trillingen. Zowel de C20 als de M20 beschikken over intelli-studio, een play-edit-sharing-programma dat zelfgemaakte video's direct via USB op de PC overzet zonder extra software. Met een speciale upload-knop heb je zelfs direct toegang tot YouTube. Ook deze camcorders hebben Time Lapse Recording. Op het display zie je in animated thumbnails snel terug welke clips je hebt opgenomen.

De Samsung SMX-C20 en HMX-M20 zijn respectievelijk vanaf februari 2010 en april 2010 in Nederland verkrijgbaar voor verkoopadviesprijzen van ¤ 199,- en ¤ '¬ 499,-.

Hoge kwaliteitsvideo's met full-HD camcorder H200
Wie hoge kwaliteitsvideo's in full-HD voor een scherpe prijs wil, komt uit bij de Samsung H200 camcorder. De H200 heeft de nieuwe BSI CMOS-sensor die méér licht absorbeert dan conventionele sensoren. In tegenstelling tot gewone camcorders heeft de H200 20x optische zoom en een 37mm groothoeklens met een grotere kijkhoek dan de standaard 40~50mm. Met de H200 schiet je de mooiste familievideo's én adembenemende vergezichten. Dankzij de Optical Image Stabilization blijven video's scherp en helder. Een vaste hand is geen vereiste meer voor mooie 'steady-shots'. Met deze camcorder maak je van stilstaande videobeelden perfecte 4,7 megapixel foto's. De Smart Auto-modus zorgt voor de rest. Afhankelijk van het onderwerp of de omgeving stelt de camera zichzelf in op de juiste belichting, sluitertijd en kleurstelling.

De Samsung HMX-H200 is vanaf april 2010 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van ¤ 399,- inclusief BTW

Ultrazoom-camcorder F40 met directe uploadfunctie
Samsung lanceert haar nieuwste YouTube ultrazoom-camcorder F40. De F40 heeft nog meer functies dan haar voorganger, de accu gaat nog langer mee en bovendien heeft deze camcorder 65x intelli-zoom (52x optische zoom). Zo haal je elk onderwerp haarscherp in beeld. Zeker met de high performance 1 / 6 inch CCD sensoren. Bij het gebruik van de H.264 compressie kun je met een geheugenkaart van 16 GB met de F40 wel tot 6 uur and 20 minuten aan videomateriaal opslaan. De F40 is voorzien van intelli-studio 2.0. Dit is een play-edit-sharing-programma dat zelfgemaakte video's direct via USB op de PC overzet zonder extra software. Met een speciale upload-knop heb je direct toegang tot YouTube. Smart Auto zorgt ervoor dat de F40 zichzelf automatisch instelt op de juiste belichting, sluitertijd en kleurstelling bij wat je wilt vastleggen. Net als bij andere camcorders heeft de F40 Time Lapse Recording en zoek je jouw clips via animated thumbnails op. De Samsung SMX-F40 is vanaf februari 2010 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van ¤ 229,- inclusief BTW. ()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2008 een totale omzet van US$ 96 miljard. Bij het bedrijf werken circa 164.600 mensen op 179 vestigingen in 61 landen in zeven onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.

Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.