Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 14 januari 2010

Alkmaar sneeuwvrij gemaakt door jeugdige leerling-werknemers

Een groep enthousiaste leerling-werknemers in de techniek is donderdag 14 januari actief gaan sneeuwschuiven in de binnenstad in Alkmaar. Dit doen zij om de weg veilig en begaanbaar te maken.

De aanhoudende hoeveelheid sneeuw en gladheid zorgen ervoor dat het gevaarlijk kan zijn op straat. Met name oudere mensen en mensen die slecht ter been zijn, kunnen zich door de huidige weersomstandigheden slecht verplaatsen. Verschillende partijen hebben de krachten gebundeld en een actie opgezet om de straat weer begaanbaar te maken. Ongeveer twintig leerlingen zijn donderdagmiddag naar de binnenstad vertrokken om de weg van het bejaardencentrum naar het winkelcentrum en andere cruciale punten sneeuwvrij te maken.

Samenwerking
De actie wordt op touw gezet in het kader van de samenwerking tussen de gemeente Alkmaar en de opleidingsbedrijven ESPEQ, Tetrix, OBM Noord-Holland, Installatiewerk Noord-Holland, SPG en SBMO. Deze partijen werken samen om via het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid de jeugd in Noord-Holland Noord voldoende opleiding- en leerwerkmogelijkheden te bieden.

De actie vindt plaats op donderdag 14 januari (in de middag) en op vrijdag 15 januari.