Fugro N.V

Voorstel (her)benoeming leden Raad van Commissarissen en Directie Fugro N.V.

Leidschendam, The Netherlands, 14 Jan 2010

---

De Raad van Commissarissen van Fugro N.V. zal aan de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fugro N.V., die wordt gehouden op 6 mei 2010, een voordracht doen voor de benoeming van de heer ir. H.C. Scheffer tot lid van de Raad van Commissarissen.

De heer Scheffer (62) was voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Gist-Brocades N.V. en van Imtech N.V. (Internatio-Müller) en lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke DSM N.V. Op dit moment is hij lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank Nederland, ''Drie mollen sinds 1818'' B.V. en Coöperatie Cehave Landbouwbelang U.A. Daarnaast is hij lid van de Raad van Advies van Heerema Group en van Gilde.

De heer Scheffer wordt voorgedragen vanwege onder meer zijn ervaring als voorzitter van de raad van bestuur van beursgenoteerde ondernemingen, zijn bestuurlijke kwaliteiten en ervaring, zijn technische achtergrond en zijn ervaring als commissaris.

Aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal ook worden voorgesteld de commissarissen van wie de 4-jarige termijn in 2010 zal aflopen, te herbenoemen. Dit betreft de heren ir. G-J. Kramer, F.H. Schreve en Th. Smith. De Raad is zich ervan bewust dat met de herbenoeming van de heer Schreve de maximale benoemingstermijn volgens de Corporate Governance Code wordt overschreden. De Raad van Commissarissen is voornemens in mei 2011 de heer Scheffer tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen te benoemen. Daarom zal worden voorgesteld de benoemingsperiode van de heer Schreve te bepalen op één jaar. De Commissarissen achten het van groot belang voor Fugro, dat tot het moment dat een opvolger wordt benoemd, de continuïteit in het huidige voorzitterschap wordt gehandhaafd.

Na bovengenoemde (her)benoemingen zal de Raad van Commissarissen bestaan uit zeven personen: de heren F.H. Schreve (Voorzitter), Dr. F.J.G.M. Cremers (Vice-voorzitter) en J.A. Colligan, mevrouw Dr. M. Helmes en de heren ir. G-J. Kramer, ir. H.C. Scheffer en Th. Smith.

Verder zullen de heren ir. P. van Riel (53) en ir. A. Steenbakker (52), die beiden aan het einde van hun eerste 4-jarige termijn als lid van de statutaire Directie van Fugro N.V. zijn gekomen, opnieuw worden voorgedragen voor een benoemingsperiode van 4 jaar.

Na deze herbenoemingen bestaat de statutaire Directie uit vijf personen: de heren ir. K.S. Wester (President-Directeur), A. Jonkman (Financieel Directeur), ir. P. van Riel, J. Rüegg en ir. A. Steenbakker.

---

More information

Source : Fugro N.V.

Type : Corporate Press Release

E-mail :

Fugro N.V.

Leidschendam

www.fugro.com