CDA

CDA luchtballon genomineerd voor âCampagne-Oscarâ

De CDA luchtballon is genomineerd voor de prestigieuze 2010 Reed-Awards, de âOscarsâ voor campagnevoeren. Eind van de maand wordt in Washington bekend gemaakt of het CDA zoân Award heeft gewonnen.

De Reed-Awards zijn een initiatief van het blad âCampaigning & Electionsâ, het internationale vakblad op gebied van politieke campagnes. Het CDA is één van de drie nominaties in de categorie âgedurfde en succesvolle strategieâ.

Campagneleider Michael Sijbom: âWe zijn erg vereerd met de nominatie. Het geeft aan dat je met relatief weinig budget maar wel met de nodige creativiteit, humor en lef een aansprekende campagne kunt voeren.â

Het is voor de eerste keer dat een politieke partij een eigen luchtballon bezit. Met de CDA-luchtballon heeft de partij alleen veel publiciteit kunnen krijgen, het was ook een eye-catcher op de vele ballonfeesten die tijdens de zomer in Nederland werden gehouden. De CDA-luchtballon werd gedoopt bij de start van de Europese campagne en heeft vorig jaar ruim 20 keer over Nederland gevaren. Eerder al wijdde de hoofdredacteur van het blad âCampaigning & Electionsâ op hun website www.politicsmagazine.com aandacht aan de luchtballon.

Informatie over ballon
De luchtballon is een ontwerp van Dick van Straalen. Op de ballon staat de skyline van Nederland met o.a. de Erasmusbrug, Sneker Waterpoort, een Fries skûtsje, windmolens en het hoofd van premier Balkenende. Ook staan er groot de letters CDA op. De ballon is gemaakt bij Lindstrand Balloons in Engeland en is ruim 25 meter hoog. De inhoud is 5000 m3.

Alle finalisten voor de 2010 Reed Awards zijn te vinden op http://politicsmagazine.com/seminars-events/the-2010-reed-awards-spons ored-by-aristotle/finalists-for-the-2010-reed-awards/