UL International (UK) Ltd. aangewezen als aangemelde instantie voor de bouwproductenrichtlijn

NORTHBROOK, Illinois, January 14 /PRNewswire/ --

- Bedrijf breidt capaciteiten uit voor het testen van de Europese normen en vergroot de globale markttoegang
Underwriters Laboratories (UL), een wereldleider op het vlak van productveiligheid en conformiteitstesten en certificeringsdiensten, heeft vandaag aangekondigd dat UL International (UK) Ltd. (UL UK) aangewezen is als een aangemelde instantie voor de bouwproductenrichtlijn. UL UK is nu een certificerings- en inspectieorganisatie voor branddetectie en alarmuitrusting en brandwerende producten en systemen. Het bedrijf kan nu binnen het kader van de bouwproductenrichtlijn naast het reeds lang bestaande UL-keurmerk CE- markeringsdiensten aanbieden.
"UL en UL UK zijn zeer trots dat we deze kwalificatie ontvangen hebben en zijn zeer tevreden over wat dit betekent voor onze gewaardeerde klanten," vertelt Marco Crosignani, directeur van de Aangemelde Instantie. "Ons nieuw dienstenaanbod zal ons helpen bij het uitbreiden van onze reeds groeiende certificeringsactiviteiten in Europa terwijl de algemene globale markttoegang voor klanten van UL vergroot wordt."
Als een aangemelde instantie voor de bouwproductenrichtlijn kan UL UK producten testen volgens de van kracht zijnde Europese normen en Europese Technische Goedkeuringen (ETAG), waarbij het gebruik maakt van UL's netwerk van hoogtechnologische testfaciliteiten, en kan het een CE- conformiteitscertificaat verstrekken. Het CE-conformiteitscertificaat is verplicht voor brandveiligheidsproducten en -systemen die in Europa op de markt worden gebracht om overeenstemming aan te tonen met de relevante vereisten van de bouwproductenrichtlijn.
"Fabrikanten die met UL samenwerken voor diensten met betrekking tot het UL-keurmerk en voor hun test- en certificeringsbehoeftes wat betreft de bouwproductenrichtlijn, zullen in UL een concurrentievoordeel en een strategische partner vinden," vertelt Chris Hasbrook, vicepresident en algemeen directeur, Ul's Globale Bouwmaterialen en Mensveiligheid & Veiligheidsindustrie. "De gecombineerde diensten van UL kunnen de klanten geld en tijd besparen terwijl hun marktintroductietijd verkort wordt en UL doet hierbij dienst als een one-stop-shop voor al hun behoeftes wat betreft de overeenstemming van het product. UL bevindt zich in de unieke positie om CE-markeringsdiensten te kunnen aanbieden naast het UL-keurmerk en hierbij levert het schaalvoordeel en versteviging van fabrieksinspectieprocessen." UL heeft meer dan 100 jaar ervaring in mensveiligheid en beveiliging en is een globale leider op het vlak van brandveiligheidstesten, certificering en onderzoek. De deskundige technische teams zijn volledig op de hoogte van de Europese normen en de UL-normen en beheren faciliteiten over de hele wereld.
UL UK verwacht dat de CE-certificeringstesten in 2010 zullen aanvatten en aanvaardt nu al verzoeken en vragen van klanten. Meer informatie over de expertise van UL op het vlak van het testen en certificeren van bouwmaterialen, mensveiligheid en veiligheid kunt u vinden bij de sectie 'industries' op www.ul.com. Voor meer informatie over het dienstenaanbod voor Europa, neemt u contact op met UL UK op +44-01-483-402-032 of fire?@uk.ul.com, voor Noord-Amerika neemt u contact op met Ferd DeVoss op +1-877-ULHELPS doorkiesnummer 42614 of ferdinand.devoss@us.ul.com en voor China neemt u contact op met Claudia Xu op +86-512-68086400, doorkiesnummer 66691 of claudia.xu@cn.ul.com. Over Underwriters Laboratories
Underwriters Laboratories (UL) is een onafhankelijke onderneming voor certificering van productveiligheid die zich al meer dan honderd jaar bezighoudt met het testen van producten en het opstellen van veiligheidsnormen. UL evalueert meer dan 19.000 verschillende types producten, componenten, materialen en systemen per jaar. Jaarlijks gaan meer dan 20 miljard exemplaren van in totaal 72.000 verschillende producten met het UL-keurmerk over de toonbank. Het wereldwijde netwerk van bedrijven en serviceproviders van UL omvat 64 laboratoria, test- en certificeringsinstellingen die klanten van dienst zijn in 98 landen. Meer informatie kunt u vinden op : http://www.ul.com/newsroom. Robyn Flaherty van UL Global Corporate Communications, +1-847-664-1076, robyn.r.flaherty@us.ul.com; of Chris Suttile van GolinHarris, +1-312-729-4224, csuttile@golinharris.com, voor UL