Nieuw LMRA- pasje eerste in credit card formaat


MONTFOORT, 20100114 -- VCA inVORM.eu, het succesvolle bedrijf voor veiligheidsinformatie, heeft een duidelijk pasje ontwikkeld voor de LMRA. LMRA staat voor Laatste Minuut Risico Analyse en is een verplicht onderdeel voor VCA gecertificeerde bedrijven. Het sinds vandaag op de markt gebrachte pasje van VCA inVORM voldoet duidelijk aan de vraag van de markt. VCA inVORM heeft een unieke kennisbank met uitgewerkte onderwerpen die betrekking hebben op veilig werken en welke gebruikt kunnen worden voor de toolboxmeetingen en risico inventarisaties zoals LMRA.

Er zijn duizenden werknemers die regelmatig geïnformeerd moeten worden op veiligheidsgebied. Dit kan variëren van instructies voor het veilig lassen, het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen, maar ook het bewust omgaan met aanhangers en zware lasten.
Het is immers een wettelijke verplichting voor de werkgever om er alles aan te doen om het personeel goed voor te lichten over veilig en bewust werken. VCA en VCU gecertificeerde organisaties kennen deze taak al en door de wijziging in de norm is de Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA) nu ook doorgevoerd. Hiervoor is goede en vooral toegankelijke informatie nodig en daar heeft een bedrijf niet altijd de tijd of kennis voor. VCA inVORM heeft tijdig deze behoefte ingezien en biedt vanuit de kennis van haar aangesloten hogere veiligheidskundigen gedegen en vooral praktische informatie in PowerPoint formaat met toelichting voor de leidinggevenden.

Directeur Rob van der Poel van Oud Arlesteyn, de partij achter VCA inVORM, geeft toelichting: "Vooral de petrochemie kende al een vorm van 'aanvang werk voorlichting' maar nu ook andere sectoren steeds meer het veiligheidsbewustzijn willen / moeten bevorderen is een simpel pasje met een rode (niet in orde) en groene zijde (wel in orde) een prima aanvulling op deze veiligheidsvoorlichting. Het pasje is ontwikkeld in samenwerking met Assyst, een bedrijf dat dit jaar genomineerd is voor de MVK prijs."

Profiel Oud Arlesteyn:
Oud Arlesteyn is een training- en adviesbureau op het gebied van kwaliteit- en veiligheidsmanagement. Oud Arlesteyn biedt een compleet in eigen beheer gemaakt trainingsaanbod op het gebied van kwaliteit- en veiligheidsmanagement. Ook voor auditvaardigheden als presenteren en communiceren zijn trainingen ontwikkeld. Oud Arlesteyn werkt verder samen met gerenommeerde specialisten voor bijvoorbeeld het opleiden volgens VCA-Basis en VCA-VOL en het uitvoeren van (getoetste) Risico Inventarisaties en Evaluaties (RI&E) Tevens ontwikkelt en verzorgt Oud Arlesteyn trainingen voor het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN). VCA inVORM is een handelsnaam van Oud Arlesteyn bv.

Voor meer informatie : www.vcainvorm.eu/LMRA.html
of : www.assyst.nl/global/nl/pasjes-lmra