"Haven in Beeld", 200 films over de haven van Rotterdam, toen en nu


ROTTERDAM, 20100114 -- Ook in de winter is een bezoek aan Het Havenmuseum meer dan de moeite waard. In het Verolme Paviljoen kunnen, al dan niet onder het genot van een kopje koffie, gratis films bekeken worden. Er is keuze uit zo'n 200 films die met zorg geselecteerd zijn en samen de permanente presentatie "Haven in Beeld" vormen. Een must voor iedereen met belangstelling voor de Rotterdamse Haven van toen en nu.

De films zijn ingedeeld in vier verschillende hoofdstukken. "Poort van Europa" laat voorlichtingsfilms zien uit verschillende perioden, "Groter en groter" gaat over de schaalvergroting en automatisering van de haven, "Werken in de Haven", over werk en werkomstandigheden en "De Haven Heden" toont een selectie uit de TV-Rijnmondserie "Ik ziet de haven al". De items variëren in lengte tussen de 5 en 20 minuten. De kijker bepaalt zelf de filmkeuze. Een compleet overzicht van alle films is te downloaden vanaf de website: www.havenmuseum.nl.

"Haven in Beeld" is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Maritiem Museum Rotterdam, RTV Rijnmond en het Gemeentearchief Rotterdam en bevat uniek beeldmateriaal uit een groot aantal publieke en particuliere collecties.





Ingezonden persbericht