De recessie te boven


Zoekmachine marketing trends in 2010

ENSCHEDE, 20100114 -- Meer volume, meer zoekopdrachten, meer data, snellere verbindingen, meer advertenties, meer aanbiedingen en meer media. Op het web lijkt de recessie voorbij. Het jaar 2010 staat in het teken van het gemeengoed worden van nieuwe technieken zoals Augmented Reality en cloud computing. Ook `realtime search' en `social search' horen er vanaf 2010 standaard bij volgens zoekmachine marketing bureau Indenty.

In 2010 moet het gebeuren. Cloud computing en Augmented reality zullen hun definitieve doorbraak gaan maken. Google blijft natuurlijk haar online diensten uitbreiden. Met de komst van het besturingsysteem Chrome, zal cloud computing voor veel consumenten in één klap veel meer betekenis krijgen.
De meeste inkomsten van zoekmachines komen nog altijd van de advertenties. Het online adverteren zal ook steeds vaker samen gaan met bijvoorbeeld Augmented Reality, display- of video advertising.

Google blijft verder gaan met ontwikkelingen in het AdWords systeem, Analytics, en het zoekmachinealgoritme. De flinke groei binnen online adverteren betekent ook stijgende klikprijzen. Er is momenteel veel vraag naar advertentieruimte terwijl deze beperkt zijn. De thema's `conversie' en `opbrengstmeting' gaan een steeds grotere rol spelen. Afnemers van SEM hebben veel interesse in de kosten in relatie met de opbrengsten van de marketingcampagnes. Men wil weten wat er per geïnvesteerde euro verdiend wordt.

Wat het online zoeken betreft, besteden zoekmachines komend jaar de meeste energie in realtime, social en local search. Bedrijven doen er goed aan zich te profileren via passende social networks.

De trendanalyse uitgevoerd door Chang Kuypers in samenwerking met Hogeschool Saxion Enschede in opdracht van zoekmachine marketing bureau Indenty. De data voor het onderzoek is verkregen doormiddel van interviews met diverse marktspecialisten op het gebied van online marketing. Daarnaast is ook een uitgebreid mediaonderzoek verricht.

Het volledige rapport kan men kosteloos downloaden via http://www.indenty.nl/whitepapers.

Over Indenty
Indenty is de specialist op het gebied van zoekmachine marketing. In de wereld van online marketing ondersteunt Indenty haar partners in het aanbieden van professionele zoekmachine marketing. Waar Indenty alle uitvoerende werkzaamheden uit handen neemt, kan de partner zich volledig richten op de verkoop van zoekmachine marketing dienstverlening naar eindklanten.

Indenty