Special Branded Edition van Komt Een Vrouw loopt erg goed


HOUTEN, 20100114 -- De voorintekening voor de Special Branded Edition van Komt Een Vrouw Bij De Dokter loopt `boven verwachting'. Dat meldt Rob Stienen, marketingmanager bij Video/Film Express.

De Special Branded Edition ging gelijktijdig in `première' met de film in de bioscoop. Bij alle grote webwinkels kunnen consumenten het product al sinds 26 november bestellen. Stienen: "Aantallen noemen we niet, maar het loopt erg goed. Het is nieuw voor alle partijen, want dit is nog niet eerder gedaan." De actie loopt tot en met 23 februari. "Dan verzamelen we de cijfers, maken de Special Branded Editions en daarna komt die nooit meer in de handel." Op 27 april wordt de titel uitgeleverd. Vanaf die dag zijn ook de special edition-dvd en de Blu-ray verkrijgbaar.

Het succes van Komt Een Vrouw Bij De Dokter in de bioscoop duurt nog altijd voort. De film van regisseur Reinout Oerlemans heeft in de recordtijd van zeven weken een miljoen bezoekers getrokken. Daarmee is de productie bekroond met een Platina Film. Nooit eerder haalde een Nederlandse film in zo'n korte tijd een miljoen bezoekers. In de Box Office Top 20 staat de film op een derde stek met een recette van bijna 7,7 miljoen euro.

Vorig jaar was Video/Film Express ook al succesvol met de release van de dvd en Blu-ray van Oorlogswinter. Ook dit was een bioscoophit met 825.000 bezoekers. Op de vraag of 2010 nog succesvoller zal worden voor V/FE antwoordt Stienen: "We hopen natuurlijk van wel. Naast de dvd- en Blu-ray-release van Komt Een Vrouw Bij De Dokter verwachten we ook veel van De Gelukkige Huisvrouw die vanaf 15 april in de bioscoop draait."

Video Film Express





Ingezonden persbericht